Sfeerfoto van De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door

Elke werkdag, 19:00 opnpo1

De talkshow DWDD wordt gepresenteerd door Matthijs van Nieuwkerk. Met uiteraard LuckyTV en De TV Draait Door. Elke werkdag live vanaf het Westergasfabriekterrein in Amsterdam.

VOLG ONS

De Wereld Draait Door

#TBT: 12-jarige Max Verstappen over kampioenschap Formule 1: “Gaan we proberen”

27 nov 2019
  •  
leestijd 1 minuut
Max-2

We doken in de archieven en vonden een fragment van de 12-jarige Max Verstappen die het begon de maken in de kartsport!

Deze week 10 jaar geleden ging Jakhals Erik op bezoek bij Jos en zijn toen 12-jarige zoontje Max Verstappen. Max kreeg een contract bij het kartteam van CRG, wat toen ‘big deal’ was. Een teken dat er misschien een grote toekomst in racen lag. Formule 1 coureurs als Schumacher en Hamilton reden ook voor deze Italiaanse fabriek.

maxresdefault

In de video zie je hoe vader Jos de kleine Max de kneepjes van het vak leert. Of hij vaak boos wordt als het niet goed gaat, én hoe ver hij hij gaat om het welzijn van zijn zoon te waarborgen.

Max Verstappen is inmiddels al weer aan aantal jaren bezig aan zijn opmars in de Formule 1. De 22-jarige coureur heeft al meerdere malen wereldkundig gemaakt wat hij allemaal kan achter het stuur van een F1-bolide. Volgens velen is de Nederlander dan ook een serieuze titelkandidaat voor 2020.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Wil jij het allerlaatste DWDD-nieuws ontvangen? Met de gasten van die avond, prijsvragen en meer? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!