Sfeerfoto van De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.
De Wereld Draait Door

Onverwoestbare Queen Elizabeth viert 91ste verjaardag

21 apr 2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Queen Elizabeth jarig
De Hongaarse opstand, de eerste man op de maan, de Koude Oorlog, de opkomst van The Beatles. Elizabeth II heeft het als vorstin allemaal meegemaakt. Na al die tijd is ze nog steeds het hoofd van het Britse koninkrijk, en vandaag wordt ze 91 jaar.
Hier 6 feiten over Elizabeth II op een rij:
1. Het is 65 jaar en 75 dagen geleden dat zij Koningin werd. Op 9 september 2015 werd ze officieel de langst zittende Koningin van Groot-Brittannië, waardoor ze haar overgrootmoeder Queen Victoria inhaalden.
2. Zij heeft 13 Britse premierleden gehad tijdens haar regering, van Winston Churchill tot Theresa May.
3. Zij heeft 12 Amerikaanse presidenten ontmoet, van Herbert Hoover (na zijn vertrek) tot Barack Obama.
4. Zij heeft meer dan 1 miljoen mijl (1,6 miljoen kilometer) voor officiële reizen gereisd, die verspreid waren over 106 landen.
5. Zij heeft Canada 22 keer bezocht, het grootste aantal uitstapjes naar een ander land.
6. Ze heeft vier kinderen, acht kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen.
Dat de Britten nogal obsessief omgaan met hun koningshuis wisten we. Maar de protocollen die in gang gezet worden als de nu 91-jarige Queen Elizabeth overlijdt, overtreffen onze stoutste verwachtingen. De Britse krant The Guardian onthulde de geplande operatie in detail: speciale lampjes in de radiostudio’s van de BBC, een vliegtuig dat permanent klaarstaat met een geprepareerde doodskist en een stuk leer voor de klepel van de Big Ben om het geluid te dempen.

Populair bij BNNVARA