Sfeerfoto van De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.
De Wereld Draait Door

Shakira en J. Lo vieren Latijns-Amerikaans feestje bij de Superbowl

3 feb 2020
  •  
leestijd 2 minuten
superbowl
Het enthousiasme voor American Football in de Verenigde Staten grenst aan religie. De Super Bowl-finale is dan ook een gigantisch evenement, waarbij zelfs naar de pauze wordt uitgekeken. De finale werd (voor het eerst sinds 1970) gewonnen door de Kansas City Chiefs, die de San Francisco 49ers versloegen met een score van 31-20. De andere grote winnaars waren de performers van de traditionele halftime show: Shakira en J. Lo.

De Colombiaanse Shakira en de Amerikaanse Latina Jennifer Lopez brachten het publiek in vervoering met een wervelende show vol opzwepende moves en hun grootste hits. Shakira opende met de kraker 'She Wolf' gevolgd door 'Hips Don't Lie' en haar doorbraakhit 'Whenever wherever'. Op de herkenbare klanken van 'Jenny from the Block' gaf ze het stokje door aan Lopez, die haar nieuwverworven paaldansvaardigheden uit de film Hustlers inzette voor een sterk staaltje polsstokhoogzingen. In een aanstekelijke medley waren onder meer 'Waiting for Tonight', 'Get Right' en 'Love Don’t Cost a Thing' te horen.

Hoewel hier en daar zuurtjes werd opgemerkt dat de show te sexy zou zijn - en vooral dat Shakira (43) en J. Lo (52) te oud zouden zijn voor hun bloot - waren de meeste reacties overweldigend positief. In tegenstelling tot vorig jaar toen Maroon 5 de halftime show verzorgde.
De halftime show die werd geproduceerd door Jay Z bevatte ook nog een kritische noot. Aan het begin van de gezamenlijke slotact waren Hispanic Amerikaanse meisjes te zien in kooi-achtige constructies van licht, waarna de dochter van Jennifer Lopez samen met een koor 'Let's Get Loud' inzette. Lopez kwam vervolgens op in een gewaad dat aan de ene kant de Amerikaanse en aan de andere kant de vlag van Puerto Rico toonde. De ouders van J-Lo werden geboren in Puerto Rico, dat formeel onderdeel is van het Amerikaanse territorium zonder dat het een status heeft als eigen staat. Puerto Rico werd de afgelopen jaren meermaals getroffen door verwoestende orkanen. Er is tot op heden veel kritiek op de hulp uit Amerika, die onvoldoende zou zijn.
Kijk de hele show hier terug.

Populair bij BNNVARA