Sfeerfoto van De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.
De Wereld Draait Door

Hulpactie door Myrthe Hilkens

17 sep 2015
  •  
leestijd 2 minuten
Myrthe Hilkens 16 9
Myrthe is vanavond te gast bij DWDD. Ook was Myrthe op drie september tafeldame, toen besteedden we aandacht aan de hartverscheurende foto van de 3-jarige Aylan, hét beeld dat het actuele vluchtelingendrama illustreert. NRC hoofdredacteur Peter Vandermeersch was te gast, samen met Hanna Verboom. Verboom was al eerder begonnen met het vrijmaken van haar zolder zodat daar vluchtelingen konden wonen. 
Myrthe vertelde dat ook zij was begonnen met “iets te doen”. De week ervoor had zij foto’s gezien van een groep verdronken Libische vluchtelingen, waaronder jonge kinderen. Iets doen, maar wat?  Via via kwam ze in contact met een Griekse vrouw, Melinda, die vrijwillig de vluchtelingenhulp op Lesbos coördineert.
Myrthe:: “Op de avond van die uitzending stuurde Melinda een bericht. Ze kwam met een heel concrete hulpvraag: dekens. Er slapen op Lesbos hele families op straat, een deken of slaapzak is dan broodnodig. Maar ook tijdens de rest van de reis die de vluchtelingen waarschijnlijk gaan maken, is het een onmisbaar attribuut . Op het eiland is helemaal niks geregeld voor de vluchtelingen, want Griekenland heeft zelf niks.”
“Ik besloot Melinda te helpen en dekens te gaan inzamelen. Na de uitzending kreeg ik nog behoorlijk wat berichten van mensen die ook wilden helpen. De een had een opslagplaats, de ander bood aan transport te regelen. Het werd een heuse campagne: ' Slaapzakken voor Lesbos '. Streven is om  10.000 slaapzakken binnen 21 dagen op te halen, nog voor de herfst begint. Inmiddels hebben we meer dan  100 afgiftepunten door het hele land en zijn de eerste 4.000 slaapzakken binnen.”
“Het begon heel klein allemaal, we spreken ons persoonlijke netwerk aan, maar het gaat behoorlijk snel. Ik heb echt het idee dat er een grote groep mensen is die zit te wachten om in actie te komen. Om iets te doen.”
Meer info vind je op SlaapzakkenvoorLesbos.nl

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Wil jij het allerlaatste DWDD-nieuws ontvangen? Met de gasten van die avond, prijsvragen en meer? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!