Sfeerfoto van De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.
De Wereld Draait Door

Hoe bang moet je zijn voor het coronavirus? 'Een beetje', zegt John Oliver

2 mrt 2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
coronavirusoliver
Het coronavirus, of COVID-19, heeft inmiddels aan meer dan 3000 mensen het leven gekost en elke dag komen er nieuwe besmettingen bij. Reden genoeg voor John Oliver en het team van Last Week Tonight om de feiten op een rijtje te zetten. Oliver zegt in de uitzending:

"Op dit moment vraag je je misschien af hoe bang je moet zijn. En het antwoord daarop is waarschijnlijk: een beetje. Kijk, ik wil niet alarmistisch zijn, maar ik wil ook niet bagatelliseren wat ons mogelijk te wachten staat. Het gaat erom een verstandige balans te vinden tussen paniek en preventie."

Hij adviseert dan ook om af te gaan op informatie van officiële instanties als het RIVM en de wilde geruchten op internet te negeren. Laat de maskers aan de zorgprofessionals die ze hard nodig hebben, maar was wel je handen.