Sfeerfoto van De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.
De Wereld Draait Door

Dinsdag massaal applaus voor de helden van het coronavirus

17 mrt 2020
  •  
leestijd 1 minuten
Vanavond om 20:00 zal er door heel Nederland een applaus te horen zijn als dank voor het harde werk van zorgmedewerkers, supermarktpersoneel, hulpverleners en alle andere mensen die het land draaiende houden tijdens de coronacrisis.

Sahil en Emma beten spits af op hun eigen manier.

Al eerder werd er in Italië, Spanje en Bulgarije massaal geapplaudisseerd, en nu is er ook een Nederlands initiatief. Er is een Facebookevenement aangemaakt, waarop al meer dan 11.000 mensen hebben aangegeven geïnteresseerd te zijn. Er wordt opgeroepen om dinsdagavond om 20:00 te klappen, als dank aan de hulpverleners die keihard doorwerken in de strijd tegen het coronavirus. Dit alles onder het motto 'Klap corona de wereld uit.' Deze boodschap wordt al veel op sociale media gedeeld. 

Wat is de bedoeling? Om 20:00 wordt er drie minuten lang door heel het land geapplaudisseerd, vanuit het raam, in de tuin of op het balkon. Het doel is om zoveel mogelijk video's hiervan te verspreiden op sociale media.