De Wereld Draait Door

Boek: Je kunt het maar één keer doen - Barbara van Beukering

  •  
21-02-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
605 keer bekeken
  •  
Je kunt het maar een keer doen
Oud-hoofdredacteur van Het Parool Barbara van Beukering schreef het boek 'Je kunt het maar één keer doen: Een persoonlijke zoektocht naar sterven, het grootste taboe in ons leven'.

We weten maar één ding zeker in ons leven en dat is dat we op een dag doodgaan. Toch stoppen we de gedachte hieraan bij voorkeur zo ver mogelijk weg. Toen de ouders van Barbara van Beukering ongeneeslijk ziek waren, wilde haar vader er niet over praten, terwijl haar moeder heel bewust alle tijd nam om afscheid te nemen van haar dierbaren. Hierdoor realiseerde Van Beukering zich dat de manier waarop je afscheid neemt van het leven grote impact heeft op je nabestaanden. Ze combineerde haar eigen ervaringen met openhartige verhalen van nabestaanden over de dood van hun dierbare en sprak ook met diverse deskundigen: oncologen, euthanasieartsen, rouwdeskundigen en stervensbegeleiders.

Je kunt het maar één keer doen is een persoonlijke zoektocht waarin Van Beukering op haar bekende luchtige en integere toon aanzet tot nadenken over de manier waarop we sterven. Er bestaat geen blauwdruk voor een goed sterfbed, maar je kunt je er wel degelijk op voorbereiden.

Meer over:

boek
Delen: