Sfeerfoto van De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.
De Wereld Draait Door

50.000e bezoeker DWDD Pop-Up Museum

6 mei 2015
  •  
leestijd 1 minuten
50.000 bezoekers
Vandaag verwelkomde het Allard Pierson Museum de 50.000e bezoeker van het DWDD Popup Museum: Marianne Schlijper! Het museum is nog 3 weken open voor publiek. 10 zalen, ingericht door 10 gastconservatoren met werk uit de depots van 10 Nederlandse topmusea. En er is meer:
- Op 11 mei om 14:00 vertelt Halina Reijn in haar zaal over haar keuze uit Museum de Fundatie in Zwolle. Haar gekozen thema: de dood. De dood én vurig leven, dat is in haar optiek wat er te zien is op haar werken. “ Aan de ene kant van de ruimte stilstaan om aan de andere kant nog driftiger te leven”.
- Op 16 mei om 11:00 geeft Joost Zwagerman een uitgebreid kunstcollege in zijn eigen zaal over 'kunst en stilte'. Naast de werken in 'zijn' zaal van onder andere Floris Verster, Dick Ket en Piet Mondriaan, zal hij aandacht besteden aan stilte en verstilling in de Nederlandse en Vlaamse kunst, van Vermeer en Jan van Eyck tot Luc Tuymans en herman de vries.
Eerder gaf Nico Dijkshoorn een lezing en dichtte bij een kunstwerk. Jij kunt nu een gedicht op maat van zijn hand winnen. Klik hier!
Op 25 mei sluit het Pop-Up Museum zijn deuren en gaan de ongeveer 200 werken weer terug naar de depots.