NPO
Sfeerfoto van De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.
De Wereld Draait Door

350 meldingen bij meldpunt Afstandsmoeders, maar waar zijn de vaders?

21 nov 2019
  •  
leestijd 1 minuten
37969735575_035b9d86c1_k

Ongehuwd moeder worden werd vroeger als een doodzonde gezien in Nederland, waardoor duizenden vrouwen en meisjes gedwongen werden om hun baby’s af te staan. Nadat Afstandsmoeder Trudy Scheele-Gertsen in september dit jaar de staat aanklaagde voor het leed dat haar is aangedaan, werd op 1 oktober het meldpunt ‘Afstand en Adoptie in Nederland tussen 1956-1984’ in het leven geroepen. Verschillende Afstandsmoeders hebben sindsdien hun verhaal gedeeld in de media en meer dan 350 mensen namen contact op met het meldpunt. Volgens het ministerie van Veiligheid en Justitie zitten daar echter weinig Afstandsvaders bij. Een woordvoerder verklaart aan DWDD:

“Het gaat om inmiddels ruim 350 reacties. Iedereen is welkom om te reageren. We zien wel dat er minder Afstandsvaders reageren. Dus we hopen dat zich er daar nog een aantal van gaan aanmelden.”

Lees hier ons gesprek met Afstandsmoeder Ellen van Ree.

Cc-afbeelding: Matt Wiebe