Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Wat doen winnaars van Wie is de Mol? met de prijzenpot?

  •  
13-03-2020
  •  
leestijd 7 minuten
  •  
1443 keer bekeken
  •  
Wie is de Mol? winnaars
‘Ik heb een heel duur en goed bed gekocht.’
Acht winnaars van Wie is de Mol? blikken terug op hun deelname. Wanneer kregen ze het gevoel dat ze gingen winnen? En waar hebben ze het prijzengeld aan uitgegeven?
Sofie van den Enk
presentator
(2014, € 16.700)
Wie is de Mol? winnaars
  Mol: Susan Visser
Verliezer: Freek Bartels
Wanneer wist je zeker wie de Mol was?
Nadat ik Susan in een hinderlaag had gelokt. Op een gegeven moment kregen we persoonlijke, geheime aanwijzingen van Art. Ik deelde deze met Aaf Brandt Corstius, en zij met mij. De opdracht daarna speelde ik samen met Susan en zag ik haar de opdracht manipuleren – precies zoals op Aafs briefje beschreven stond. Ik was best content met hoe ik dat heb gedaan.
Wanneer dacht je dat je ging winnen?
De ontknoping was niet echt hét moment, want ik wist dat Freek mij verdacht. Freek is tussen de mazen van het spel geglipt, door een vrijstelling voor de finale te bemachtigen. De ronde vóór de finale – toen Tygo Gernandt afviel – was daarom voor mij dé finale.
Wat heb je met het geld gedaan?
We zouden naar Australië gaan, maar toen ik zwanger bleek van onze tweede hebben we een vouwwagen gekocht. Een gloednieuwe CombiCamp.
 
 
Ruben Hein
zanger
(2018, € 17.750)
Wie is de Mol? winnaars
Mol: Jan Versteegh
Verliezer: Olcay Gulsen
Wanneer wist je zeker wie de Mol was?
Bij aflevering 6 of 7, bij die opdracht in de trein met de dozen, bekeek ik de wagon van Jan en toen wist ik genoeg. Daar kwamen de puzzelstukjes bij elkaar.
Wanneer dacht je te gaan -winnen?
Ik wist dat Olcay, die ook in de finale stond, mij verdacht. Althans, dat zei ze. Op het moment dat ik de finale bereikte, wist ik daardoor wel dat ik ging winnen. Richting de finale en de live-uitzending werd de media-aandacht heftig. Mijn oudste zoon was 3 en om te zorgen dat hij geen informatie mee zou nemen naar de crèche, praatte ik met mijn vriendin, als het over WIDM ging, in het Engels.
Wat heb je met het geld gedaan?
Rekeningen betaald en een groot deel gedoneerd aan Sounds of Change, een project van Lucas Dols. De voormalig bassist van Room Eleven verzorgt muzieklessen voor kinderen in vluchtelingenkampen in Libanon, Syrië en Turkije.
 
 
Vivienne van den Assem
presentator
(2009, € 22.650)
Wie is de Mol? winnaars
Mol: Jon van Eerd
Verliezer: Anniek Pheifer
Wanneer wist je zeker wie de Mol was?
Ik wist écht zeker dat Jon het was toen Anniek zo raar reageerde waardoor ik wist dat zij de Mol niet kón zijn. Ik had overigens geluk dat ik in de ronde voor de finale een vrijstelling verdiende. 
Wanneer dacht je dat je zou gaan winnen?
Geen seconde over nagedacht dat ik überhaupt kon winnen. Dat besef kwam pas tijdens de finaletest. Er was toen veel minder reuring rond WIDM dan nu. Er gebeurde nog niets online en er bestond ook nog geen MolTalk.
Wat heb je met het geld gedaan?
Ik ben naar China geweest, daar heb ik samen met mijn vriend rondgereisd en familie bezocht. We zijn in Shanghai begonnen, hebben allerlei provincies bezocht en zijn ook nog in Tibet geweest. En ik ben met Dennis Storm – mijn bondje – uit eten geweest.
 
 
Edo Brunner
acteur
(2008, € 20.375)
Mol: Dennis Weening
Verliezer: Regina Romeijn
Wanneer wist je zeker wie de Mol was?
Ik kende het spel niet en deed vooral mee voor de gezelligheid. Ik hield mijn Molboekje niet bij en zag dat Dennis dat óók niet deed. Hij deed nog minder dan ik. Toen ben ik op hem gaan letten en tijdens een opdracht waarin ik met hem in een speedboot zat, werd het echt heel duidelijk. We deden allebei geen ruk. Maar hadden wel super veel lol. 
Wanneer dacht je dat je zou gaan winnen?
Tot op de laatste dag wist ik dat niet. Regina verdacht ik er ook van Dennis te verdenken. Achteraf zat ze dus op mij. Maar dat wist ik toen niet.
Wat heb je met het geld gedaan?
Ik heb een heel duur en goed bed gekocht. Ik heb jaren heel studentikoos op de grond geslapen, waar ik prima sliep. Toevallig kreeg ik ook dat jaar een nieuwe vriendin. 
 
 
Paul Rabbering
radio-dj
(2007, € 17.300)
Wie is de Mol? winnaars
Mol: Inge Ipenburg
Verliezers: Renate Verbaan en Eva van der Gucht
Wanneer wist je zeker wie de Mol was?
Bij aflevering 5, maar ik dacht twee afleveringen eerder ook al zeker te weten wie de Mol was, namelijk Menno Bentveld. Ik kreeg een rood scherm – niemand anders zag dit – maar mocht terugkomen. Nota bene Inge, de Mol, ‘kocht’ mij toen terug met geld uit de pot. Ze was mijn bondje in het spel en toen ik haar confronteerde met de vraag of ze de Mol was, reageerde ze heel krampachtig.
Wanneer dacht je dat je zou gaan winnen?
Bij de laatste opdracht voor de finale kreeg ik de mogelijkheid om 5000 euro in de pot te stoppen óf met vier mensen naar de finale te gaan. Ik koos ervoor om de finale met z’n vieren te spelen, waarop Renate en Eva dachten dat ik de Mol wel moest zijn. Die kozen allebei voor mij in de finaletest.
Wat heb je met het geld gedaan?
Ik heb een rallyauto gekocht. Een mooie BMW die ik helemaal heb laten ombouwen. Met een rolkooi, racestoelen, brandblussers enzovoorts. Ik heb twee seizoenen meegereden met de profraces in Nederland. Door WIDM kon ik mijn jongensdroom laten uitkomen.
 
 
Sanne Wallis de Vries
cabaretier
(2017, € 24.320)
Wie is de Mol? winnaars
Mol: Thomas Cammaert
Verliezer: Jochem van Gelder
Wanneer wist je zeker wie de Mol was?
Ik zat lang op Jochem, maar meer omdat ik dacht dat de anderen het niet konden zijn. Na de opdracht waarin we moesten paardrijden wist ik het zeker. Thomas en ik waren de enige met oordoppen in. Hij ging eerst, wij riepen hem, maar hij reageerde niet. Ik verstond jullie niet, was zijn commentaar. Toen ik ging, werd er ook naar mij geroepen, maar ik hoorde iedereen prima. Toen wist ik: hij is de Mol.
Wanneer dacht je dat je zou gaan winnen?
Jochem zei: ‘Ik zit gewoon niet op Thomas. Ik weet niks van hem’. Dus eigenlijk al voor de finaletest. Er waren trouwens heel veel muggen tijdens die finale. We kregen een spuitbus tegen de muggen en die spoot ik vol in mijn ogen. De speech van Art heb ik met geknepen ogen doorstaan. Ik had zóveel pijn. Ik heb echt enorm genoten van WIDM en alles eromheen.
Wat heb je met het geld gedaan?
Mijn muzikanten een dikke bonus gegeven. Zij hebben zo hard gewerkt en ik was erg blij met hun inbreng. Daarnaast heb ik mijn kinderen een fiets gegeven, heb ik een damesgitaar gekocht en gitaarles genomen. En ik ben met mijn dochter van 14 naar New York geweest. O ja, en een héél duur etentje met mijn bondje Jeroen Kijk in de Vegte en mijn vertrouwenspersoon.
 
 
Art Rooijakkers
presentator
(2011, € 19.540)
Wie is de Mol? winnaars
Mol: Patrick Stoof
Verliezer: Soundos el Ahmadi
Wanneer wist je zeker wie de Mol was?
Toen Pieter-Jan zei dat ik gewonnen had. Wij hadden nog een geschakelde ontknoping. Patrick werd eerst verteld dat hij niet de winnaar was, toen wist ik het wel. Als je het terugkijkt, zie je me al glimlachen. Ik was bevriend met de Mol die mij wekenlang heeft besodemieterd!
Wanneer dacht je dat je zou gaan winnen?
Ik heb halfslachtige pogingen gedaan bij Soundos om mezelf verdacht te maken, zodat zij ging twijfelen, maar zij was te slim. Die maak je de pis niet lauw. We wisten allebei dat Patrick de Mol was. Ik had een voordeel: ik zat dicht tegen de Mol aan, we sliepen op dezelfde kamer. Dat gaf een goed gevoel voor de laatste test. 
Als die finale-uitzending eraan komt, neemt de aandacht en aanspraak toe. Ik fietste door Amsterdam en werd klemgereden door een auto. Stapte een man uit: “Zeg het dan, zeg het dan. Ben je de Mol?” Ik zei: “Dat kan ik toch niet zeggen?” “Dat zei ik toch,” zei hij tegen z’n vriendin in de auto. Hier spreekt opa: In mijn tijd als kandidaat was de finale heel anders dan nu. Toen ik het een paar jaar presenteerde, heb ik voorgesteld de finale live te doen.
Wat heb je met het geld gedaan?
Ik heb een deel gedoneerd aan het KWF. De moeder van een vriend van mij is kort daarvoor overleden. En ik ben op bedevaart geweest naar Graceland. Ik ben namelijk een groot Elvis-fan.
 
 
Frits Sissing
presentator
(2010, € 21.950)
Wie is de Mol? winnaars
Mol: Kim Pieters
Verliezer: Sanne Vogel
Wanneer wist je zeker wie de Mol was?
Vanaf de eerste opdracht zat ik al op Kim. Als een andere kandidaat iets zei wat niet klopte, ging zij dat altijd als tweede bevestigen. Dat vond ik heel vreemd, dat secundair reageren.
Wanneer dacht je dat je zou gaan winnen?
Niet. Ik bleef over met Sanne Vogel en zij sliep met Kim op één kamer. Die twee waren heel dik met elkaar. Als je mijn hoofd ook ziet, wanneer Pieter-Jan me vertelt dat ik de winnaar ben: totaal verbaasd.
WIDM is een van de leukste dingen waaraan ik heb meegedaan, maar het spel gaat 24 uur per dag door. Ik sliep met Arjen Lubach en Erik van ’t Hoff op de kamer. Arjen vertrouwde niemand en sliep met z’n Molboekje in z’n onderbroek.
Wat heb je met het geld gedaan?
Ik heb een Fiat Punto voor mijn vrouw gekocht. Daar rijdt ze nog steeds in.
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!