de Lagarde

Podcast van de week: Mijn schuld

  •  
18-07-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
80 keer bekeken
  •  
Mijn schuld
Een heftige duik in het geweten van mensen die een ander pijn hebben gedaan.
Foto credit: NRC / De Standaard
Hoe is het om te leven met een ondraaglijk schuldgevoel? In Mijn schuld , een coproductie van NRC en het Belgische De Standaard , horen we intieme bekentenissen. In interviews vertellen de hoofdpersonen over allerlei manieren waarop hun acties pijn hebben veroorzaakt.  
We horen verhalen over affaires, over medische fouten die tot sterfgevallen leidden, over een mishandeling waarbij het slachtoffer de rest van zijn leven in een rolstoel moet doorbrengen. Het zijn tamelijk schokkende, openhartig vertelde verhalen die Mijn schuld een flinke emotionele lading geven.
Op die bekentenissen wordt bovendien nog door drie experts - een officier van justitie, een psycholoog en een filosoof - gereageerd. Zij gaan in op de manier waarop de handelingen van de hoofdpersonen hun sporen hebben nagelaten in hun levens, en hoe het is om te leven met zo’n schuldgevoel. Wie de zware bekentenissen van Mijn schuld aankan, wacht een emotionele duik in het geweten van mensen die nog altijd proberen te leven met hun schuldgevoelens.
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!