de Lagarde

Podcast van de week: Man met de microfoon - Schorsenerenstamppot

  •  
31-12-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
56 keer bekeken
  •  
Man met de microfoon - Schorsenerenstamppot
De podcastpionier is ook in een ouderwets hoorspel de moeite waard.
Foto credit: Theater Bellevue
Met Man met de microfoon pionierde Chris Bajema in 2015 de Nederlandse podcast, met een combinatie van fictie en non-fictie, met verhalen en bijna-echte verhalen. Tussen kerst en oud en nieuw richtte de podcaster zich echter op een veel oudere vertelvorm: het hoorspel.
Samen met onder anderen Paulien Cornelisse, Cecile Heuer en Loretta Schrijver nam Bajema op het podium van theater Bellevue het uiterst geestige hoorspel Schorsenerenstamppot op. In de vijf delen, je bent er in ongeveer een uur doorheen, is het lot van het piepkleine vakantiepark Het Edelhert te horen. Mevrouw Hesseling, de moeder van Chris, is de uitbaatster van het park, maar krijgt vlak voor kerst een telefoontje van de bank: Het Edelhert moet meer gasten trekken, anders gaat de stekker er per 31 december uit.
Lukt het Chris om het park van zijn moeder te redden? In ouderwetse kluchtscènes horen we hoe een veganistische kok probeert het menu om te vormen, terwijl een dyslectische brand manager publiciteit voor Het Edelhert wil creëeren. Vol lollige woordspelingen (‘Mijn zoon kan uw radio maken, hij is radiomaker’) is het lastig om een glimlach te onderdrukken terwijl Schorsenerenstamppot op aangenaam tempo voorbijtrekt. Of hij zich nu bezig houdt met het op de kaart zetten van Nederlandse podcasts of met een ouderwets hoorspel: de Man met de microfoon blijft voor boeiende verhalen zorgen.
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!