de Lagarde

Podcast van de week: De butlermoord

  •  
19-12-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
222 keer bekeken
  •  
De Butlermoord
De makers van De showbizzmoord duiken met evenveel verve in een Nederlandse moordzaak.
Foto credit: AVROTROS
‘De butler heeft het gedaan’ is het grote cliché in traditionele detectiveverhalen. In 1983 leek dat cliché weer werkelijkheid te worden, toen Dick van Leeuwerden werd aangehouden voor de moord op de rijke weduwe Dorothea van Wijlick. Zeker toen bleek dat de butler, die homoseksueel was, zes weken voor haar dood met zijn werkgeefster getrouwd was, leek alles op zijn schuld te wijzen.
Van Leeuwerden heeft tot zijn dood in 2020 echter volgehouden onschuldig te zijn, en zo zijn er nog veel mensen rond de zaak die spreken over een gerechtelijke dwaling. Sterker nog: geen enkele Nederlandse rechtszaak heeft zoveel herzieningsverzoeken gehad. In De butlermoord duiken Lammert de Bruin en Babs Assink in het onderzoek, en vragen ze zich af of Van Leeuwerden onschuldig was.
De twee journalisten waren eerder verantwoordelijk voor De showbizzmoord en Mathilde's mysterie , en deze nieuwe podcast is op vergelijkbare wijze opgebouwd. De butlermoord presenteert een aansprekend mysterie, dat lekker sappig en vol cliffhangers onderzocht wordt.
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!