Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Nieuwe films op Netflix: The Ice Road, All or Nothing en Jumanji

  •  
27-03-2022
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
All or Nothing
We zetten een aantal films die recent op Netflix verschenen voor je op een rij. Deze week: de Britse arbeidersklasse, Liam Neeson op glad ijs en Jack Black als tienermeisje.
The Ice Road (2018)
Acteurs: Liam Neeson, Laurence Fishburne, Holt McCallany
Regie: Jonathan Hensleigh
The Ice Road
Sinds het enorme succes van Taken wordt Liam Neeson bijna alleen maar gecast in actiefilms en thrillers - zo vertolkt hij binnenkort de Jan Decleir-rol in een Amerikaanse remake van de Belgische film De Zaak Alzheimer. Vorig jaar sloeg de Ier de handen ineen met iemand die als scenarist ook groot werd in het genre: Jonathan Hensleigh had midden jaren negentig een hand in de scripts van talloze actieknallers ( Con Air , The Rock , Die Hard with a Vengeance ) uit die periode. In The Ice Road castte hij Neeson als een noeste trucker, die met zijn zestientonner een speciale vracht moet afleveren bij een groep ingesloten mijnwerkers. De prent doet niet echt iets heel grensverleggends, hoewel hij zeker wel spannend genoeg is om een kleine twee uur te blijven boeien.
All or Nothing (2002)
Acteurs: Timothy Spall, Lesley Manville, Ruth Sheen
Regie: Mike Leigh
All or Nothing
Hoewel Mike Leigh zich de laatste tijd wat meer richtte op historische drama's ( Mr. Turner , Peterloo ), stond de regisseur (net als bijvoorbeeld collega Ken Loach) voorheen vooral bekend om zijn verhalen over de maatschappelijke problemen van doorsnee mensen uit de hedendaagse Britse arbeidersklasse. Ook het bijna pijnlijk realistische drama All or Nothing is daar een mooi voorbeeld van: we zien hoe de relatie van taxichauffeur Phil (Timothy Spall) en kassière Penny (Lesley Manville) op een dood spoor is geraakt, terwijl hun slecht gemanierde zoon (een vroege rol van de nu beroemde late-night-host James Corden) zorgt voor nog meer complicaties. All or Nothing bevat ook de eerste filmrol van Sally Hawkins, die later zou schitteren in Leighs Happy-Go-Lucky.
Jumanji: Welcome to the Jungle (2017)
Acteurs: Dwayne Johnson, Kevin Hart, Karen Gillan
Regie: Jake Kasdan
10664.w600.0.e0b65a8
Het was weliswaar niet zo erg als bij Aladdin , maar er werden destijds grote vraagtekens gezet bij de aankondiging van een Robin Williams-loze Jumanji -film. Dat bleek uiteindelijk onterecht, want Welcome to the Jungle deed het erg goed bij zowel kijkers als critici. En dat was vooral te danken aan de charismatische cast en het feit dat de twist in het script (mede afkomstig van twee van de schrijvers van Community ) prima uit de verf kwam: Jumanji is dit keer een computerspel waarbij de spelers in 'avatars' verzeild raken. Zo belandt een nerdy student in het gespierde lichaam van Dwayne Johnson , maar het is Jack Black die de show steelt als een egocentrisch tienermeisje. Aanstaande dinsdag verschijnt eveneens het vervolg Jumanji: The Next Level op Netflix.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!