Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Framed! A Sicilian Murder Mystery S01E01: geweldige slapstick

  •  
27-01-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Framed! A Sicilian Murder Mystery
Twee minkukels belanden per abuis in een moordcomplot. Dat blijkt een goed uitgangspunt voor flauwe maar trefzekere grappen.
Reparateurs Salvo (Salvatore Ficarra) en Valentino (Valentino Picone) stuiten op een dag in het appartement van een cliënt wiens televisie ze moeten repareren op een doodgeschoten man. Valentino vuurt per ongeluk met het moordwapen nog twee kogels af in de rug van wat vermoedelijk de bewoner van het appartement is. Wat nu? Salvo oppert om de tijd ’10 minuten terug te spoelen’ aangezien niemand ze heeft gezien. En snel alle sporen wissen. Maar dan staat ineens de conciërge bij de voordeur, met twee loodgieters: er is een probleem met de waterleidingen in het complex. Ook komen de mannen er via een voicemailbericht achter dat de vermoorde man een affaire had met Salvo’s echtgenote (en Valentino’s zus).
Salvo is ziedend, maar hij kan de bastaard niet nog een keer afmaken. Ondertussen gaan hun telefoons af, en kibbelen de twee minkukels er vrolijk op los. Waardoor de loodgieters op de gang het idee krijgen dat er misschien wel iemand thuis is. Maar Salvo, die geobsedeerd is met het misdaaddrama The Touch of a Killer , lijkt overal een antwoord op te hebben. Hoewel dit alles slecht zal aflopen: in de openingsscène van Framed! A Sicilian Murder Mystery is namelijk te zien hoe Salvo en Valentino geboeid achterin hun werkbus naar een plek aan zee worden gereden, waar een vreemde snoodaard het plan heeft om ze te executeren.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Framed! A Sicilian Murder Mystery
De twee smeken om hun leven, en ruziën met elkaar over banaliteiten terwijl de vreemdeling zich zichtbaar ergert. Het is een flauwe, maar geestige scène. En Ficarra en Picone, al decennia een bekend komisch duo in Italië, zijn duidelijk koningen van de slapstick. Ze zijn goed op elkaar ingespeeld, en hun grappen zijn eveneens zeer complementair. Zoals wanneer Salvo ziet dat Valentino twee schoten heeft gelost en vraagt: 'Wat was je motief eigenlijk?' De twee naïevelingen die naar eigen zeggen een ‘saai leven’ leiden ogen in die zin bij vlagen als een soort eigentijdse versie van Laurel en Hardy.
Framed! A Sicilian Murder Mystery S01, vanaf 27 januari 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!