Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Das Boot vanaf 2 maart bij de NPO

  •  
02-02-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Das Boot
De Duitse tv-serie werd geïnspireerd door de gelijknamige filmklassieker van Wolfgang Petersen uit 1981.
Das Boot speelt zich af in het najaar van 1942. De U-612, een nieuwe duikboot van de nazi’s, staat op het punt om vanuit La Rochelle te vertrekken en zijn eerste missie uit te voeren. De kapitein is de zoon van een duikbootcommandant die bekend staat als een legende. De extreem claustrofobische omstandigheden en de oorlog vergen echter het uiterste van de 40-koppige bemanning. Ondertussen raakt de zus van één van de bemanningsleden onopzettelijk betrokken bij het Franse verzet. Das Boot is een tv-versie van, of eigenlijk een soort vervolg op, de Duitse filmklassieker van Wolfgang Petersen. Die film staat onder meer bekend om het claustrofobische camerawerk van cinematograaf Jost Vacano, die tevens talloze films van Paul Verhoeven (Spetters, RoboCop, etc) schoot.
Das Boot is vanaf 2 maart wekelijks te zien op NPO 2 en wordt op 2 maart ook in zijn geheel toegevoegd op NPO Start Plus. Een tweede seizoen is ook al aangekondigd.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!