NPO
Sfeerfoto van BNNVARA

BNNVARA

Wij zijn voor

Een eerlijk en gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook? Samen zetten we dingen in beweging. Sluit je aan bij BNNVARA.

Zo regel je àltijd de goedkoopste vliegtickets!

13 okt 2016
  •  
leestijd 2 minuten
airbike
Vliegtickets. Ver weg of dichtbij. Het is vaak ’t duurste deel van je reis. En het is niet altijd makkelijk om de beste deals te vinden. Gelukkig zijn er wel wat trucs om je zoektocht makkelijker te maken. Daarom speciaal voor onze reisvrienden. Hier 9 tips om zo goedkoop mogelijk tickets te scoren!

Vertrek op deze dagen

De goedkoopste dagen om te vliegen: dinsdag, woensdag en zaterdag. Dan zijn er namelijk minder zakelijke passagiers. En dus is het vliegtuig minder vol. Wat weer een overschot aan zitplaatsen betekent. Zitplaatsen die een luchtvaartmaatschappij graag vult.

Vroeg vertrekken

Reisaanbieders blijven het roepen: vroeg boeken. Hoe eerder je je tickets boekt, hoe goedkoper ze vaak zijn. Dat is ook zo. Tenzij je een last minute kan boeken natuurlijk. Maar wat je vlucht nog goedkoper kan maken: ’s nachts of vroeg in de ochtend vertrekken.

Boek direct na middernacht

Nieuwe aanbiedingen van luchtvaartmaatschappijen gaan vaak direct na middernacht in. Ook gereserveerde stoelen die niet geboekt zijn komen dan weer vrij. Wakker blijven en ’s nachts je vlucht boeken dus!

Enkeltje of retour

Makkelijk, zo’n retourtje. Dan heb je heen en terug in één klap geregeld. Maar wist je dat je soms beter twee losse tickets kan kopen? Bij verschillende luchtvaartmaatschappijen, met verschillende aanbiedingen.

Vergelijken, vergelijken, vergelijken

Zoek je vliegticket bij zoveel mogelijk aanbieders. Vaak is het ergens anders net wat goedkoper. Maar let op! Want soms lijkt een vlucht goedkoper. En dan komen er tijdens het bestellen nog allerlei kosten bij, zoals reserveringskosten. Check dus eerst per aanbieder wat die kosten zijn. Zodat je ook echt het laagst mogelijke bedrag betaald.

Cookies verwijderen

Zoek je langere tijd naar een vlucht? En zie je ticketprijzen ineens stijgen? Grote kans dat je even je internet cookies moet verwijderen. Vliegtuigmaatschappijen gebruiken je zoekgeschiedenis namelijk om hun prijs te verhogen.

Alternatieve luchthaven

Het is verleidelijk om te vertrekken vanaf de grootste luchthaven. Schiphol bijvoorbeeld. Maar dat is niet altijd het goedkoopste vertrekpunt. Lijkt een kleinere luchthaven inderdaad goedkoper? Denk dan wel even aan de brandstof- en parkeerkosten. Want als je er twee uur voor moet rijden, is het misschien toch weer minder voordelig.

Samen boeken of apart

Stel je hebt vier tickets nodig. Als een luchtvaartmaatschappij nog maar twee goedkope en heel veel dure tickets heeft. Dan kan het zijn dat ze jou vier dezelfde en dus alleen maar de dure tickets aanbieden. Probeer het ook eens per ticket, grote kans dat het totaalbedrag lager uitkomt!

Vertraging = geld waard

Supervervelend als je meer dan drie uur zit te wachten op vertrek. Of toch niet? Want in Europa betekent die vertraging uitbetaling. Mits het de schuld van de luchtvaartmaatschappij is. Dan kan het je zo’n 250 tot 600 euro retour opleveren!
Meer 3 op Reis? KLIK!