Sfeerfoto van BNNVARA

BNNVARA

Wij zijn voor

Een eerlijk en gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook? Samen zetten we dingen in beweging. Sluit je aan bij BNNVARA.

Zijn octopussen buitenaardse wezens? Een groep wetenschappers denkt van wel

25 mei 2018
  •  
leestijd 1 minuten
INktvis
Op Joop was dit het meest gelezen artikel van de afgelopen week:
Een groep van 33 wetenschappers oppert in het wetenschappelijk tijdschrift Progress in Biophysics and Molecular Biology dat  octopussen afstammen van buitenaards leven . Ze suggereren dat een komeet die op aarde is neergekomen virussen bevatte die tot het ontstaan van de dieren leidde. Er wordt zelfs niet uitgesloten dat ingeslagen ijskometen ingevroren eieren bevatten.
Octopussen behoren tot de slimste en uitzonderlijkste dieren op aarde. Zo zijn ze in staat hun eigen dna, of eigenlijk rna, aan te passen. Tegelijkertijd evolueren ze amper. Ze zijn onder meer befaamd vanwege hun vindingrijkheid en camouflagevermogen.
Er worden her en der natuurlijk wel  wat vraagtekens gezet  bij de wilde theorie. Alleen al de opmerking “verder onderzoek is nodig” werd schaterlachend ontvangen. Maar dat mag allemaal geen reden zin niet naar een paar fraaie clips te kijken van onze mogelijk buitenaardse medebewoners.

Meer over:

,