Sfeerfoto van BNNVARA

BNNVARA

Voor vrijheid, vooruitgang en verandering

Sahil Amar Aïssa en zijn team van Make Holland Great Again wagen zich aan nieuwe missies om ons land wat mooier te maken. Iedere woensdag om 20:20 op NPO3.

Web Draait Door: Top 5 internetfilmpjes van 2017 | DWDD

17 dec 2017
  •  
leestijd 2 minuten
dwdd-internet

Elke uitzenddag plaatst de webredactie een opmerkelijk, ontroerend, mooi, artistiek of vreemd filmpje op de site onder de kop 'Web Draait Door'. Wij hebben de vijf best bekeken filmpjes van de eerste helft van seizoen 13 op een rijtje gezet. Blijkbaar houden jullie van filmpjes met dieren en kleine kinderen. En van Antoinette Hertsenberg? Maar ook van video’s die ontroeren.

5. Nog eenmaal Eberhard

Eberhard van der Laan overleed op 5 oktober 2017 op 62-jarige leeftijd aan de gevolgen van longkanker. Hij werd alom geroemd om zijn scherpte, daadkracht en empathie. Maar één van zijn grootste kwaliteiten was wel zijn enorme gevoel voor humor. Kijk maar naar deze video van AT5, gemaakt toen Van der Laan het gloednieuwe panoramaterras van de A'DAM Toren in Noord bezocht. Daarin blijken zijn geestigheid én zijn liefde voor Amsterdam. We zullen hem missen.

4. Felicitatie gaat fout

Een Amerikaans meisje zat helemaal klaar om iemand met een videoboodschap te feliciteren. Dat liep niet helemaal vlekkeloos.

3. Familie olifanten dankt redders van hun baby olifant

Een babyolifant was in India in een put gevallen. Ze kon niet meer op eigen kracht uit het diepe gat komen. Gelukkig verscheen er een team hulpverleners dat met behulp van zwaar materieel de angstige baby te wist te bevrijden. De ouders van het olifantje stormen blij trompetterend op de kleine af. 

2. Baby hoort voor het eerst stem van moeder

Doof geboren, maar door middel van een gehoorapparaat hoort baby Charlotte (2 maanden oud) voor het eerst de stem van haar moeder. "Ik verwachtte niet zo'n grote respons op de Facebook-post," vertelt moeder Christy aan een Amerikaans magazine. De video, die je hieronder kunt kijken, heeft nu meer dan 11 miljoen views.

1. Antoinette krijgt jongen van Albert Heijn er niet onder

Albert Heijn won dit jaar de Loden Leeuw voor meest irritante reclame. Presentatrice Antoinette Hertsenberg mocht de prijs uitreiken aan acteur Davy Eduard King. Hij speelt de sportinstructeur in de reclame. Maar dat ging niet helemaal hoe ze het voor ogen had 
Davy lijkt de prijs een grote grap te vinden, en dit schiet bij Hertsenberg in het verkeerde keelgat. Antoinette probeert steeds een schepje erbovenop te gooien, maar het lijkt de acteur weinig te doen. Davy had zelfs twee dagen voor de uitreiking op Facebook een filmpje geüpload om meer stemmen te krijgen! Kijk de video vanaf 1:21.
Door: DWDD