Begin je week goed met deze lekkere én gezonde gevulde paprika’s!
Benodigdheden:
- Rode paprika’s
- Gehakt
- Mais
- Champignons
- Rode ui
- Knoflook
- Strooikaas
- Rijst
- Olijfolie
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Snijd de paprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten
- Snijd de knoflook en de ui en fruit ze in olijfolie
- Rul het gehakt
- Snijd de champignons in stukjes en voeg samen met de mais toe aan het gehakt
- Leg de paprika’s in een ingevette ovenschaal, schep de vulling erin en strooi er wat kaas overheen
- Stop de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de oven
- Kook ondertussen de rijst
- Haal de ovenschaal uit de oven en serveer met rijst. Eet smakelijk!
DINSDAG: BURGER MET GEGRILDE GROENTEN EN TZATZIKI
Hamburgers gezond?
Wagyuburgers
ja. Maar deze ook! Is dat even goed nieuws…
© JAN MagazineBenodigdheden:
- Zuurdesembol
- Rundertartaartje
- Aubergine
- Courgette
- Paprika
- Rode ui
- Knoflook
- Magere yoghurt
- Komkommer
- Peper en zout
- Olijfolie
Bereiding:
- Snijd de groenten
- Fruit het uitje in een pan en grill de aubergine, courgette en paprika
- Bak het tartaartje gaar in een beetje olijfolie
- Maak ondertussen de tzatziki. Rasp de komkommer en doe het bij de magere yoghurt. Breng op smaak met een beetje peper, zout en knoflook.
- Snijd het broodje doormidden en smeer er een laagje tzatziki op. Leg het tartaartje en de gegrilde groente erop en je gezonde burger is klaar!
WOENSDAG: LASAGNE MET HAM EN BROCCOLI
Niets is lekkerder dan een goed stukje lasagne!
© Albert Heijn
Benodigdheden:
- Broccoli
- Mozzarella
- Hamreepjes
- Lasagnebladen
- Strooikaas
- Licht gekruide tomatensaus
- Eventueel Italiaanse kruiden
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook ze twee minuten
- Snijd de mozzarella in stukjes.
- Giet 1/3 van de saus in een kom, en doe de broccoli en hamreepjes erbij. Doe de stukjes mozzarella door de rest van de saus in een andere kom.
- Schenk een laagje ‘mozzarella-saus’ in de ovenschaal en bedek het met een laagje lasagnebladen. Giet daar een laagje ‘broccoli-saus’ overheen en leg hier ook een laagje lasagnebladen overheen.
- Giet er nog een laagje mozzarella-saus overheen, bestrooi met kaas en Italiaanse kruiden en zet een half uur in de oven.
DONDERDAG: SALADE MET SHOARMA
De gezonde versie van die je vrijdagnacht naar binnen vouwt!
© © Gewoon wat een studentje ’s avonds eet
© Gewoon wat een studentje ’s avonds eet
Benodigdheden:
- Kip
- Shoarmakruiden
- IJsbergsla
- Komkommer
- Ceasardressing
- Parmezaanse kaas
- Pijnboompitten
- Olijfolie
Bereiding:
- Snijd de kip in stukjes en bestrooi met shoarmakruiden. Bak ze gaar in een beetje olijfolie.
- Snijd ondertussen de komkommer en leg samen met de sla op je bord.
- Bak de pijnboompitten in een pan zonder olijfolie.
- Verdeel de kip over de sla, voeg de pijnboompitten toe en doe er wat ceasardressing overheen. Strooi er Parmezaanse kaas over, en klaar!
VRIJDAG: STAMPPOT MET WORTEL EN CASHEWNOTEN
Vrijdag, dus tijd voor een goede bodem.
© Chicks love food
Benodigdheden:
- Kruimige aardappelen
- Wortelreepjes
- Bosuitje
- Cashewnoten
- Koriander
- Peper en zout
- Olijfolie
Bereiding:
- Schil de aardappelen en kook ze in 25 minuten gaar
- Rooster ondertussen de cashews kort in een droge pan
- Snijd de bosui en koriander
- Giet de aardappelen af, maar bewaar een beetje kookvocht!
- Voeg een beetje olijfolie, peper en zout toe aan de aardappelen en stamp ze fijn.
- Roer de wortelsliertjes en de bosui er door.
- Als laatste doe je de cashewnoten en koriander erbij. Eet smakelijk en fijn weekend!