Sfeerfoto van BNNVARA

BNNVARA

Voor vrijheid, vooruitgang en verandering

Sahil Amar Aïssa en zijn team van Make Holland Great Again wagen zich aan nieuwe missies om ons land wat mooier te maken. Iedere woensdag om 20:20 op NPO3.

VIJF DAGEN VOER #WEEK47

21 nov 2016
  •  
leestijd 3 minuten
gevuldepaprika
Een nieuwe week. Dus weer vijf makkelijke recepten. Speciaal voor jou!
MAANDAG: GEVULDE PAPRIKA’S
gevuldepaprika
Begin je week goed met deze lekkere én gezonde gevulde paprika’s!
Benodigdheden:
- Rode paprika’s
- Gehakt
- Mais
- Champignons
- Rode ui
- Knoflook
- Strooikaas
- Rijst
- Olijfolie 
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Snijd de paprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten
- Snijd de knoflook en de ui en fruit ze in olijfolie
- Rul het gehakt
- Snijd de champignons in stukjes en voeg samen met de mais toe aan het gehakt
- Leg de paprika’s in een ingevette ovenschaal, schep de vulling erin en strooi er wat kaas overheen
- Stop de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de oven
- Kook ondertussen de rijst
- Haal de ovenschaal uit de oven en serveer met rijst. Eet smakelijk!
DINSDAG: BURGER MET GEGRILDE GROENTEN EN TZATZIKI
gezondeburger
Hamburgers gezond? Wagyuburgers ja. Maar deze ook! Is dat even goed nieuws…

© JAN Magazine
Benodigdheden:
- Zuurdesembol
- Rundertartaartje
- Aubergine
- Courgette
- Paprika
- Rode ui
- Knoflook
- Magere yoghurt
- Komkommer
- Peper en zout
- Olijfolie
Bereiding:
- Snijd de groenten
- Fruit het uitje in een pan en grill de aubergine, courgette en paprika
- Bak het tartaartje gaar in een beetje olijfolie
- Maak ondertussen de tzatziki. Rasp de komkommer en doe het bij de magere yoghurt. Breng op smaak met een beetje peper, zout en knoflook.
- Snijd het broodje doormidden en smeer er een laagje tzatziki op. Leg het tartaartje en de gegrilde groente erop en je gezonde burger is klaar!
WOENSDAG: LASAGNE MET HAM EN BROCCOLI
lasagnebrocco
Niets is lekkerder dan een goed stukje lasagne!
© Albert Heijn
Benodigdheden:
- Broccoli
- Mozzarella
- Hamreepjes
- Lasagnebladen
- Strooikaas
- Licht gekruide tomatensaus
- Eventueel Italiaanse kruiden 
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook ze twee minuten
- Snijd de mozzarella in stukjes.
- Giet 1/3 van de saus in een kom, en doe de broccoli en hamreepjes erbij. Doe de stukjes mozzarella door de rest van de saus in een andere kom.
- Schenk een laagje ‘mozzarella-saus’ in de ovenschaal en bedek het met een laagje lasagnebladen. Giet daar een laagje ‘broccoli-saus’ overheen en leg hier ook een laagje lasagnebladen overheen.
- Giet er nog een laagje mozzarella-saus overheen, bestrooi met kaas en Italiaanse kruiden en zet een half uur in de oven.
DONDERDAG: SALADE MET SHOARMA
De gezonde versie van die je vrijdagnacht naar binnen vouwt!
saladekip

© © Gewoon wat een studentje ’s avonds eet

© Gewoon wat een studentje ’s avonds eet
Benodigdheden:
- Kip
- Shoarmakruiden
- IJsbergsla
- Komkommer
- Ceasardressing
- Parmezaanse kaas
- Pijnboompitten
- Olijfolie
Bereiding:
- Snijd de kip in stukjes en bestrooi met shoarmakruiden. Bak ze gaar in een beetje olijfolie.
- Snijd ondertussen de komkommer en leg samen met de sla op je bord.
- Bak de pijnboompitten in een pan zonder olijfolie.
- Verdeel de kip over de sla, voeg de pijnboompitten toe en doe er wat ceasardressing overheen. Strooi er Parmezaanse kaas over, en klaar!
VRIJDAG: STAMPPOT MET WORTEL EN CASHEWNOTEN
stamppot
Vrijdag, dus tijd voor een goede bodem. 
© Chicks love food 
Benodigdheden:
- Kruimige aardappelen
- Wortelreepjes
- Bosuitje
- Cashewnoten
- Koriander
- Peper en zout
- Olijfolie
Bereiding:
- Schil de aardappelen en kook ze in 25 minuten gaar
- Rooster ondertussen de cashews kort in een droge pan
- Snijd de bosui en koriander
- Giet de aardappelen af, maar bewaar een beetje kookvocht!
- Voeg een beetje olijfolie, peper en zout toe aan de aardappelen en stamp ze fijn.
- Roer de wortelsliertjes en de bosui er door.
- Als laatste doe je de cashewnoten en koriander erbij. Eet smakelijk en fijn weekend!