BNNVARA
Een eerlijk en gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

TREY SONGZ MAAKT VESTIVAL NATTER DAN NAT

24 jul 2017
  •  
leestijd 4 minuten
Schermafbeelding 2017-07-24 om 16.59.03
Natte vrouwen in overvloed. Flesjes water die je om de oren vlogen. Een dresscode van poncho’s. Het was überhaupt de allereerste keer dat ik water in de fik heb zien staan. Jaloerse blikken. En panda oogjes van het tranen op ’t moment dat Trey Songz op kwam. Vestival, wat was je nat!

PONCHO’S. ’T NIEUWE FESTIVAL TENUE?

Dat het slecht weer was, hield niemand tegen om naar de Amsterdam Arena te gaan. Bij binnenkomst werden er poncho’s uitgedeeld zodat je niet helemaal doordrenkt zou zijn. Dit had wel iets, opeens ging het niet meer om die dikke booty. En moest je echt een gesprek aangaan om te weten of iemand zonder die holle rug eigenlijk ook best leuk is.

DE OPTREDENS MAKEN HET

Zo waren er verschillende optredens. Elk optreden bracht zijn eigen sfeer met zich mee. Denk aan een DJ Dyna die we kennen van ‘ghost riders’ daar stonden mensen te dansen alsof ze in de videoclip van ’t nummer ‘dancing in the rain’ zaten. En bij het optreden Ty Dolla Sign was dansen niet eens mogelijk, daar was ‘t springen alsof je de wolken wilt aanraken. Je enige optie.
Hij krijste door de mic ‘If yo ass ain’t jumping you got an STD nigga… All you nasty ass niggas that ain’t jumping right now got a damn STD (soa)’ en bij zijn zwoele tracks gooide die ‘If you got a girl next to you right now, get that girl on your shoulders, if you ain’t got a girl on your shoulders right now… you ain’t got no GAME’. Dus zoals ik al zei: er was geen andere optie.
Schermafbeelding 2017-07-24 om 16.57.27

SPECIAL EFFECTS OP EEN WATERFESTIJN

Ze hadden slingers, keiharde muziek, en ze hadden vuur effecten. En ondanks de harde regen sprong heel de arena uit zijn voegen. En om het vuur te blussen besloot Ty Dolla Sign zelfs 20 flesjes water het publiek in te slingeren. Altijd fijn: ben je net bijna zo goed in springen dat je die wolk nu echt aan denkt te gaan raken, krijg je een flesje water op je kaak gegooid. Niet heel comfy ofzo.
Zijn LA Kush die op ‘t podium begon te blazen zorgde voor een walm waarvan ik twijfelde of ik nou bij Vestival was of beland was in een bosbrand van een plantage ergens in Panama. Maar goed, stoned als een garnaal heeft Ty toch wel een van de tofste shows gedropt die ik heb gezien. Vocals on point, betrokkenheid met de crowd. En zelfs humor had ie. Alsof je kijkt naar een Eddie Murphy die rapt en zingt tegelijk. Smilende gezichten dus.

MR STEAL YOUR GIRL

Daar is die dan. De man waarvoor menig vrouw haar vriendje direct aan de kant zet. Trey Songz begon zijn show met zijn klassiekers, ‘Neighbours know my name’, ‘ Love Faces’. Je kent ze wel. Liedjes waarbij er nog net geen traumahelicopter nodig is om de dames aan de beademing te zetten. Voor de subtiliteit liet hij zijn band een paar solo’s maken. Dit deed hij denk ik om orgies zo groot voor in ‘t Guiness World book of records te voorkomen.

HET WERD NATTER DAN NAT

Het begon zó hard te regenen. Het was niet te doen. Maar onze Trey zorgde er met zijn lekkere teksten ‘I’m lookin’ for a girl, which one of y’all?’, gevolgd door zijn welbekende track ‘I invented sex’ dat je je beter druk kon maken of hij je meisje niet te nat maakte. Boze blikken op de gezichten van de mannen die met hun meisje hierheen waren gekomen. Best wel zielig…
Maar de sfeer werd er niet beter op. Een heuse rel was uitgebroken. Trey vroeg welke dame met hem naar huis wilde. Vroeger in de klas stak je nooit je hand op, en nu ineens gooiden vrouwen hun E.T. phone home handje in de lucht, in de hoop dat hij je het podium optrekt en je relatie van 10 jaar, je reputatie en je misschien wel on stage maagdelijkheid met 1 lapdance en een quickie in de backroom kapotmaakt. Oeff, nu al hartpijn...

EEN PET NAAR JE HART

En dan dacht je dat je het ergste gedeelte van de rel hebt gehad. Hij gooit zijn pet het publiek in. Wat een chaos! Hoe kan het dat een pet zo belangrijk voor je is dat je er vier vrouwen voor kan verslaan. Een professionele MMAvechter. En twee beren van mannen om bij die pet van Trey te komen. Maar hé, het is je wel gelukt!
Ik was best wel in shock. Onvoorstelbaar hoe chicks reageren op de eerste klanken van deze rappende zanger. Ik lieg niet als ik zeg dat er bepaalde dames ademhalingsproblemen kregen bij het zien van Mr. Panty Dropper. En alsof het niet al nat genoeg was, waren er zelfs dames die moesten huilen.

DE MERCEDES TAXIBUS BRENGT JE THUIS

Trey, je was als een emotionele achtbaan. Ik zag verliefdheid, erotiek, agressie en zo veel jaloezie. En dat allemaal in een uurtje. En alsof dat niet heftig genoeg was, was er na de show tijd voor een meet & greet met de man. De winnaressen hiervan? Supermodellen met een booty waar K. Kardashian jaloers op zou zijn. Waar de meet & greet was? In een Amsterdam’s hotel. Waar de moppies met een luxe Mercedes taxibus naartoe werden gereden. Helemaal niet toevallig ook…
Dit was VESTIVAL 2017, een feest voor de vrouwen, waarbij mannen verslagen weer naar huis varen. 

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar