NPO
Sfeerfoto van BNNVARA

BNNVARA

Wij zijn voor

Een eerlijk en gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook? Samen zetten we dingen in beweging. Sluit je aan bij BNNVARA.

Sven Kramer, baas op de schaats [SPORTWEEK]

6 apr 2016
  •  
leestijd 1 minuten
Sven Kramer
Alleenheerser in het langebaanschaatsen is Sven Kramer. Sinds 2007 is hij onafgebroken de koning van het WK en EK allround geweest. Op dit moment staat hij op acht wereldtitels, maar hij heeft aangekondigd minimaal tien gouden medailles te willen verzamelen.
Met drie gouden plakken op de Olympische Spelen kan Kramer terugkijken op een succesvolle periode. Maar dankzij Gerard Kemkers maakte hij een foute wissel en zo zag hij een vierde gouden plak aan zijn neus voorbijgaan.
Erik van Muiswinkel zei hier het volgende over:  
Jaren na het incident besloten Kramer en Kemkers een punt te zetten achter een samenwerking die negen jaar duurden. De persconferentie liep niet geheel soepel, zoals in Lucky TV werd aangetoond:
Op de Olympische spelen van 2014 verloor Sven Kramer verrassend van Jorrit Bergsma op de tien kilometer. Hij was niet 100 procent fit en bleek last te hebben van een slepende rugblessure. Maar na zijn nederlaag kwam hij sterker terug dan ooit.
Bij De Wereld Draait Door sprak Sven over zijn nederlaag én keek hij vooruit op het nieuwe schaatsseizoen:
Sven Kramer, soeverein op de schaats. Kan hij zijn succesverhaal voortzetten én medailles veroveren op de Olympische Spelen van Pyeongchang? We gaan het zien! 
  In het kader van de Sportweek eren we elke dag een andere sportheld. Donderdag is dat Michael van Gerwen. Maandag was dat Arjen Robben. Dinsdag was het de beurt aan Dafne Schippers.