Sfeerfoto van BNNVARA
BNNVARA

BNNVARA

Vóór vooruitgang, vrijheid en verandering

We denken dat het beter kan: open, gelijkwaardig en rechtvaardig. Dit bereiken we niet alleen, dus sluit jij je aan? Of kom naar het BNNVARA Festival!

STACEY. | Een documentaire over Esko | Deel 1

30 apr 2018
  •  
leestijd 2 minuten
Stacey Walroud is 24 en komt uit Almere. Al vanaf jonge leeftijd maakt hij muziek en inmiddels is hij uitgegroeid tot een van de grootste hiphopproducers in de Nederlandse scene. Je kent hem misschien als Esko. Maar achter de naam die door de intro van een stapel nummer 1-hits heengalmt, gaat ook een verhaal schuil. En dat gaat niet alleen over Esko, maar vooral over Stacey. Als zijn ouders op jonge leeftijd scheiden, wordt Stacey steeds bozer. Een boosheid die uitmondt in de opname in een internaat. Althans, hij dacht dat het een internaat was. Na een jaar in Den Dolder, kon hij als 18-jarige weer op eigen benen staan en ging hij eigenlijk weer verder waar hij gebleven was. Bij het maken van muziek. De muziek die wij nu van hem kennen.
STACEY. ’ is een driedelige documentaire van Cesar Majorana die in samenwerking met BNNVARA de man volgt die zich in zijn tienerjaren door een jeugdinstelling heen worstelde om nu zijn hoogtijdagen te vieren met zijn liefde, hiphop. We spreken mensen die dichtbij hem staan, zien hem aan het werk en horen hem voor het eerst openhartig zijn verhaal doen. Het verhaal van Stacey.
De drie delen van ‘ STACEY. ’ komen deze week uit.
30 april - STACEY. | Deel 1 - Esko maakt beats. Maar wat maakt hem?
2 mei - STACEY. | Deel 2 - Succes behaal je niet alleen.
4 mei - STACEY. | Deel 3 - Toen en nu.
Alle delen zullen vanaf 17.00 te zien zijn op BNNVARA.nl en het YouTube-kanaal van BNNVARA.
Gemaakt door:
Cesar Majorana - Regie
Milan Amzic - DOP
Nadir Soltane - Tweede camera
Emily van Dijk - Producer
Marit Kos - Producer
Karim Jobe - Edit
Leon Zervos - Eindredactie
Extra crew:
Thomas van Krugten - Camera
Karim Jobe - Camera
Sfeerbeeld BNNVARA programma's