NPO
Sfeerfoto van BNNVARA

BNNVARA

Wij zijn voor

Een eerlijk en gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook? Samen zetten we dingen in beweging. Sluit je aan bij BNNVARA.

'Er is nog hoop voor mij en Mega Man'

7 dec 2018
  •  
leestijd 4 minuten
20181207-SSBU1
Het is zover! Super Smash Bros. Ultimate is uit! Iedereen uit ongeveer ieder Nintendo-spel ooit gemaakt staat klaar om elkaar af te ranselen. Daarnaast zijn er verschillende onverwachte nieuwkomers toegevoegd aan het vechters-palet. Sinds de eerste aankondiging van deze game, afgelopen maart, is de hype absoluut overweldigend. Waarom? Tijd om even te bellen met videogame-streamer, Nintendokenner en raplegende Spacekees.
Daan (BNNVARA): Hoi Kees! Wat is er zo speciaal aan deze release?
SpaceKees:  Als Nintendo een eigen spel uitbrengt, dan staat iedereen op scherp. Het is meestal van topkwaliteit en het gebeurt niet zo vaak. Kijk maar naar het laatste Zelda-spel, dat is een belangrijke reden waarom de Nintendo Switch zo een succes is geworden. Daarnaast is het grappige aan Super Smash Bros. dat het een enorme, gekke, gestoorde, fanatieke fanbase heeft. De GameCube versie, Super Smash Bros. Melee, is tot op de dag van vandaag nog steeds dé versie, omdat de editie daarna een beetje traag was. De versie voor op de Wii U is ook niet echt gelukt, omdat het systeem zelf is geflopt. De competitieve scene bereikte met Super Smash Bros. Melee een hoogtepunt. De hoop is dat het met deze game wel weer helemaal losgaat.
Ik ben zelf trouwens meer de guy die het gewoon gezellig speelt, als een partygame. Maar het is wel tof dat je - als je echt bizar goed wil worden - , je dat kan doen. Er bestaat dan geen kans dat je wordt verslagen door iemand die zomaar wat doet. Dat element is in Super Smash Bros. Ultimate weer aanwezig, als het goed is.
Ga je het zelf streamen via Twitch?
Sowieso. Misschien dat ik eerst even ga oefenen, maar sowieso. De reden dat ik ben begonnen met streamen is eigenlijk puur voor het spelen van de Nintendo Switch-spellen, maar voor je het weet, gooit iemand ineens een Playstation op je. Dan zit je zomaar midden in Red Dead Redemption.
SpacKees
Heb je al een kans gehad om je je aan Super Smash Bros. Ultimate te wagen?
Ik heb het gezien bij First Look en bij de Dutch ComicCon-beurs, maar ik ben niet iemand die dan iets heeft van: ‘Hier kom ik! Laat mij maar even mijn skills showen!’. Ook bij Mario Kartel , de hiphop-groep waar ik in zit met Big2, Tellem en Yung Felix, ben ik meer de gezelligheidsspeler. Dan word ik uiteindelijk lekker tweede of derde. Dat is prima. Toch ga ik er bij dit spel wel snel induiken. We gaan namelijk met Mario Kartel weer de studio in en de vraag is een beetje welk spel we dan gaan spelen. Vorige keer was het Mario Kart. Misschien dat het deze keer dus Super Smash Bros Ultimate wordt.
Krijgt Mario Kartel dan ook een nieuwe naam?
Dat hebben we dus besproken. Ik vind dat we de naam moeten veranderen. Toch vinden de meeste mensen dat ‘Mario Kartel’ lekker klinkt. Het wordt dus waarschijnlijk iets in de richting van ‘Mario Kartel – The Super Smash Bros. Edition’, ofzo. Maar het zijn nu nog ideeën. Er komt sowieso nieuwe muziek aan, maar het is nog even kijken hoe goed we gaan worden in Super Smash Bros. Ultimate.
Je hebt een mixtape gemaakt als Link, uit Zelda. Je zit in een groep die Mario Kartel heet en je bent een gigantisch Mega Man-fan. Ze zitten allemaal in het spel. De vraag is dus met welk poppetje je je competitie gaat aanvliegen.
Het ding is dat je automatisch zou verwachten dat ik zou gaan voor Mega Man, in verband met mijn jeugd. Ik was echt een geek-ass megafan. Hij zat ook al in de vorige versie. De keren dat ik daar met Mega Man speelde waren niet enorm succesvol. Maar ja, ik ben het aan mezelf verschuldigd om goed met ‘m te worden. Ik zag trouwens wel laatst dat iemand in een toernooi een hele gekke move deed met hem. Het kan dus wel. Er is nog hoop voor mij en Mega Man.
Thanks Kees! Nog een laatste vraag. Hoe creëer je de beste game-setting voor dit spel?
Je wil een goede set-up met vier mensen die keihard aan het Smash-brossen zijn, met daarnaast een studiogedeelte waar je muziek op kan nemen. Dat werkt. Kijk, als je heel lang achter elkaar gamet, echt uren en uren achter elkaar, dan kun je je soms schuldig gaan voelen. Zo van: ‘Shit, ik had iets kunnen doen met mijn leven’. Als je er dan voor zorgt dat je tegelijkertijd een album kan maken, zoals met Mario Kartel, dan hoef je je niet schuldig te voelen. Dan kun je zelfs trots zijn. Dus wees creatief. Wissel dit spel af met iets, dat is perfect. Creëer gewoon dingen, mensen.
Meer interviews? Rapper Gotu Jim wil de Top 2000 hervormen. Lees het hier

Meer over:

, ,