RECEPT VAN DE WEEK #WEEK51
19-12-2016
• leestijd 1 minuten
Nog één weekje. En dan is het Kerst. Lees: dan ga je veel eten. En heel veel drinken. Daarom doen we deze week even gezond!
Zoete aardappel bowl
Benodigdheden:
- Zoete aardappels
- Verse bladspinazie
- Rode ui
- Tahin
- Citroen
- Olijfolie
- Peper en zout
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Was de zoete aardappels goed schoon en snijd ze in plakjes
- Snijd de ui in partjes
- Leg wat bakpapier op een ovenplaat, leg de aardappel en de ui hierop en bak ongeveer 25 minuten in de oven
- Maak ondertussen een sausje van tahin, sap van de helft van de citroen, en klein beetje olijfolie en een beetje peper en zout.
- De laatste drie minuten leg je de spinazie op de aardappel en ui. Bak even mee totdat het slinkt.
- Haal de overplaat uit de oven, verdeel over twee kommen en giet de saus er overheen. Klaar! Eet smakelijk!
© Chicks Love Food