Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

RECEPT VAN DE WEEK #WEEK51

19-12-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zoeteaardappelbowl
Nog één weekje. En dan is het Kerst. Lees: dan ga je veel eten. En heel veel drinken. Daarom doen we deze week even gezond!

Zoete aardappel bowl

Benodigdheden:
- Zoete aardappels
- Verse bladspinazie
- Rode ui
- Tahin
- Citroen
- Olijfolie
- Peper en zout
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Was de zoete aardappels goed schoon en snijd ze in plakjes
- Snijd de ui in partjes
- Leg wat bakpapier op een ovenplaat, leg de aardappel en de ui hierop en bak ongeveer 25 minuten in de oven
- Maak ondertussen een sausje van tahin, sap van de helft van de citroen, en klein beetje olijfolie en een beetje peper en zout. 
- De laatste drie minuten leg je de spinazie op de aardappel en ui. Bak even mee totdat het slinkt.
- Haal de overplaat uit de oven, verdeel over twee kommen en giet de saus er overheen. Klaar! Eet smakelijk! 
zoeteaardappelbowl
© Chicks Love Food
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de BNNVARA nieuwsbrief!