BNNVARA
Een eerlijk en gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

DIT IS QUEEN ZOMERCARNAVAL

27 jul 2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Schermafbeelding 2017-07-27 om 17.15.29
Aanstaande zaterdag is het zover. Zomercarnaval in Rotterdam. Dat staat garant voor een enorme straatparade die zijn weerga niet kent. En Geneitha Russel. Zij mag voorop schitteren. De 26-jarige Amsterdammer mag zichzelf nu Queen Zomercarnaval 2017 noemen. Woopwoop… Geneitha Russel heeft deze felbegeerde titel van Queen Zomercarnaval 2017 in de wacht gesleept. Zij kreeg de meeste stemmen van zowel het publiek als de jury. En dus zal zij dit weekend tijdens de jaarlijkse straatparade in Rotterdam stralen in een prachtige outfit op de praalwagen. YES!

WAT DOE JE DAN?

Geneitha zal een jaar lang het gezicht van Zomercarnaval zijn. Niet alleen in Nederland. Nee, ze gaat verder! Zij mag een jaar lang de wereldrond om zomercarnaval te vertegenwoordigen. En voordat ze met de lekkere tripjes mag beginnen zal zij aanstaande zaterdag 29 juli samen met haar groep de Straatparade leiden. Maar dat is niet alles. Nee, het houdt niet op! Naast dat Geneitha door de jury van de Queen Election als winnaar werd aangewezen, won zij ook de publieksprijs. De prijs voor de mooiste carnavalsshow en OOK nog het mooiste kostuum. Wat een baas.

WAT IS ZOMERCARNAVAL

Zomercarnaval is onderdeel van het kunst- en cultuurfestival Rotterdam Unlimited, dat met zo’n 750.000 bezoekers van over de hele wereld van 25 t/m 29 juli heel Rotterdam overnemen. De Straatparade zet de stad op 29 juli in blingbling, verentooien. En een sfeer die je nergens anders zo gaat ervaren. 2.500 uitbundige dansers en danseressen, 184 muzikanten, tientallen prachtige praalwagens en Geneitha als stralende Queen. En haar moet je echt zien dansen. Of je moet komen om zelf die snelle benenmoves onder de knie te krijgen. Want wauw dat is nog eens dansen.
Het Zomercarnaval vindt dit weekend plaats en valt onder Rotterdam Unlimited. Dus wil jij die mooie dames in prachtige pakjes zien schitteren, met hun benen zien trillen. En praalwagens zien die shinen tot je zonnebril ervan smelt. Zorg dan dat je er dit weekend met een lege maag bij bent! Want eten, all over. En wij zijn er ook…

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar