BNNVARA
Een eerlijk en gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Op boevenjacht met Unit 13!

28 jul 2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
172 keer bekeken
  •  
Unit-13-klein
Unit 13 was vanaf 1996 drie seizoenen lang te zien. De serie was een daverend succes! De meeste afleveringen trokken meer dan één miljoen kijkers, een grote fanbase was geboren. Toen in 1999 werd besloten om met de serie te stoppen, ging dat dan ook veel fans aan het hart. En een opvolger vinden was een uitdaging: opvolgers zoals ‘Ernstige Delicten en ‘Vuurzee’ haalden nooit meer de immense kijkcijfers van Unit 13.

Schimmige zaakjes

Het scenario van de serie is gebaseerd op de IRT-affaire. Het IRT (Interregionaal Recherche Team) hield er nogal vreemde opsporingsmethoden op na. Zo konden agenten ‘gecontroleerd’ handelen in drugs, de miljoenen die ze hiermee verdiende mochten ze zelf houden. Zo hoopte men te infiltreren in de top van de criminele wereld. Na een grondig onderzoek naar het IRT werd deze uiteindelijk opgeheven.
De hoofdrollen werden vertolkt door Peter Tuinman, Frederik de Groot, Bram van der Vlugt en Yvonne van den Hurk. Het rechercheteam Unit 13 probeert de misdaadorganisatie Scylla op te rollen. Als de criminelen doorkrijgen dat ze worden gevolgd gaan ze over tot bedreiging en intimidatie van onder andere de Officier van Justitie. De bende deinst nergens voor terug en daardoor komen de ambtenaren in gevaarlijke situaties terecht.
Goed nieuws voor de fans van Unit 13, seizoen drie is terug te kijken!

Kijk hier aflevering 1:

Wil je alle afleveringen van seizoen 3 terugkijken? Dat kan hier!

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar