Sfeerfoto van BNNVARA
BNNVARA

BNNVARA

Vóór vooruitgang, vrijheid en verandering

We denken dat het beter kan: open, gelijkwaardig en rechtvaardig. Dit bereiken we niet alleen, dus sluit jij je aan?

We gaan naar Rio de Janeiro!

23 jun 2016
  •  
leestijd 2 minuten
usain-bolt-goedklein
Ieder jaar wordt er op 23 juni wereldwijd Olympic Day gevierd. Deze dag is in het leven geroepen ter ere van het ontstaan van de moderne Olympische Spelen. Op initiatief van het NOC*NSF geven topsporters op basisscholen in heel Nederland spreekbeurten.
Als voorproefje op de Olympische spelen nemen we drie sporten onder de loep: atletiek, windsurfen en wielrennen. Allemaal sporten waarbij Nederland zeker kans maakt om in de prijzen te vallen!
Dafne Schippers zal proberen haar prestaties van het wereldkampioenschap in 2015 te evenaren én hopelijk zelfs verbeteren. Daar pakte ze op de 100m een zilveren plak en op de 200m een gouden plak. Er is dus nog ruimte voor verbetering, maar de druk zal immens zijn.
Na het geslaagde WK was Dafne te gast in DWDD:
Windsurfer Dorian van Rijsselberghe is hard aan het trainen voor Rio. In London was hij al succesvol met een gouden plak, dit huzarenstukje wil hij graag herhalen.
In het water voelt hij zich op z’n gemak, maar hij is bezorgd over het plastic dat rond drijft in de oceanen. Dorian liet al doorschemeren dat hij de waterkwaliteit in Rio “walgelijk vies” vindt. Groen Licht ging samen met hem koken.

Wat eet Dorian om in topvorm te raken?

Als traditioneel sterk wielerland sturen we ook in Rio weer onze beste mannen en vrouwen de weg op. Een van de grootste kanshebbers op een gouden plak is Tom Dumoulin . Gesterkt door zijn roze trui in de Giro en rode trui in de Vuelta zal hij over de weg willen vliegen.
Ook op de baan en in het BMX’en maken we kans op prijzen. Een spannende zomer dus voor de liefhebbers van tweewielers. Tom Dumoulin schoof aan bij Matthijs van Nieuwkerk nadat hij op de laatste dag de leiding in de Ronde van Spanje verspeelde.

Kan Tom onze sportzomer opfleuren?

In de aanloop naar de Spelen komt Bureau Sport met vier speciale afleveringen. In Bureau Rio reizen Frank en Erik af naar Brazilië om te kijken of het land er klaar voor is.

Daarnaast trainen Frank en Erik met diverse sporters mee:

Bureau Rio is vanaf 15 juli iedere vrijdag om 21.20 uur te zien op NPO 3!

Meer over dit onderwerp