Sfeerfoto van BNNVARA

BNNVARA

Voor vrijheid, vooruitgang en verandering

Sahil Amar Aïssa en zijn team van Make Holland Great Again wagen zich aan nieuwe missies om ons land wat mooier te maken. Iedere woensdag om 20:20 op NPO3.

Swingend het nieuwe jaar in

30 dec 2016
  •  
leestijd 1 minuten
nieuwjaarsconcert
Elk jaar zit je op 1 januari natuurlijk klaar voor het nieuwjaarsconcert. Een verrassend muzikaal feestje, met onverwachte gasten van over de hele wereld, bijzondere verhalen en nieuwe composities van jonge componisten. Ook dit jaar verzorgen we samen met het Nederlands Blazers Ensemble een spetterend begin van het nieuwe jaar! 

Gimme the Blues

Yes, hét thema van dit jaar belooft een éxtra swingende editie. Blueshelden, oude bekende nummers, nieuwe blues... alles komt voorbij! Om vast op te warmen voor het nieuwjaarsconcert wijdden we een week lang De Lekkere Track iedere dag aan een lekker bluesnummer. Die vind je hier !
Ook startte het NBE dit keer een zoektocht naar jonge componisten die niet konden missen bij het Nieuwjaarsconcert. Via een compositiewedstrijd kwamen daar drie jonge componisten uit die zeker een plek verdienen. Heb je nog meer redenen nodig om te kijken? ;) 

Het Nieuwjaarsconcert is ieder jaar een spektakel. Je zag het Nieuwjaarsconcert op 1 januari om 19.15 uur op NPO 2. De herhaling zie je 7 januari om 13.10 uur op NPO 2.