Sfeerfoto van BNNVARA

BNNVARA

Voor vrijheid, vooruitgang en verandering

Sahil Amar Aïssa en zijn team van Make Holland Great Again wagen zich aan nieuwe missies om ons land wat mooier te maken. Iedere woensdag om 20:20 op NPO3.

Nederland O Nederland | Chafik

11 mrt 2017
  •  
leestijd 1 minuten
chafik1
Op 15 maart gaat Nederland weer naar de stembus! Maar… Wie is/zijn Nederland? In de portretserie Nederland O Nederland ging fotograaf Marieke van der Velden bij allerlei soorten Nederlanders op de koffie, en stelde hen vragen als ‘Wat heb je nodig van de maatschappij?’, ‘Wat draag je bij?’, en ‘Wat zou jíj veranderen als je de baas van Nederland was?’. Die koffietjes leverden boven alles uitzonderlijk mooie foto’s met bijbehorende verhalen op. Vandaag is het tijd voor: 

CHAFIK (Amsterdam)

Die zich als geboren en getogen Nederlander met Marokkaanse roots verbaast over de huidige ontwikkelingen in de maatschappij.
"Als ik de baas zou zijn dan zou ik mensen eerst aanspreken op hun ontevredenheid", zegt Chafik terwijl hij de thee inschenkt, “in plaats van wijzen met het vingertje naar de ander zou ik hen vragen of ze eerst eens naar zichzelf willen kijken: wat is jouw eigen aandeel in de maatschappij? En behandel je een ander zoals je zelf behandeld wilt worden?” 
Het enige wat hij zelf nodig heeft van de maatschappij is vriendelijkheid. Elkaar aankijken ook al ben je het niet met elkaar eens. Of bijvoorbeeld dat je in het verkeer, als er iets verkeerd gaat, niet meteen begint met schelden. Een foutje is menselijk, het is oké.
Lees hier zijn hele verhaal.

Meer portretten uit deze serie zien? Kijk dan hier.

Dit artikel is deel 3 in een zevendelige serie in aanloop naar de verkiezingen. Meer foto’s en verhalen uit Nederland O Nederland vind je op www.nederlandonederland.nl. Meer informatie over Marieke van der Velden vind je op www.mariekevandervelden.com.