BNNVARA
Een eerlijk en gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Kinderen voor Kinderen Classic: Astronaut!

12 apr 2016
  •  
leestijd 2 minuten
Kvk Astronaut nieuwe site
Wie is er niet groot geworden met een waanzinnige droom, het ochtendhumeur van Jurgen en het onbewoonde eiland. En wat als je de baas zou zijn van het journaal? Niet alleen de kinderen van nu, ook de kinderen van vroeger (vroegâh) werden genotet van de liedjes van Kinderen voor Kinderen. Wij zijn de archieven ingedoken, op zoek naar de oude klassiekers! Dit keer allemaal ter ere van de Dag van de Ruimtevaart.
Dinsdag is het de Dag van de Ruimtevaart, en daarom kijken wij terug naar het nummer "e;Astronaut"e;, dat in 1988 uitkwam. Ieder kind kampt natuurlijk met de grote vraag: "Wat wil ik worden als ik later groot ben?"
Astronaut gaat over iemand die dolgraag astronaut wil worden: "Net als Wubbo Ockels word ik ook maar astronaut, het lijkt me toch zo lekker, even weg de ruimte in. "  
En hé! Jaren later zien we de astronaut weer terug! In de clip van Raar maar Waar, geschreven voor de Kinderboekenweek, doet de enige echte André Kuipers een dansje:
Tot en met het eind april 2016 is elke zaterdagochtend Kinderen voor Kinderen pakt uit te zien op NPO 3. Daarin zie je steeds twee leden van het koor op bezoek gaan bij een bekende Nederlander!
Maar Kinderen Voor Kinderen bestaat natuurlijk niet alleen op TV. Zo kun je zelf meezingen met Kinderen Voor Kinderen Karaoke. Of spring je suf op de muziek van KVK met de app SpringSprong. En gewoon liedjes kijken en luisteren kan natuurlijk ook hoor. Je vindt hier honderden liedjes!

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar