BNNVARA
Een eerlijk en gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Kinderen voor Kinderen Classic: Ik Ben Verliefd!

13 apr 2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
KvK classic1
Wie is er niet groot geworden met een waanzinnige droom, het ochtendhumeur van Jurgen en het onbewoonde eiland. En wat als je de baas zou zijn van het journaal? Niet alleen de kinderen van nu, ook de kinderen van vroeger (vroegâh) konden genieten van de liedjes van Kinderen voor KinderenWij doken de archieven in, op zoek naar oude klassiekers over de liefde!
De liefde komt natuurlijk veelvuldig aan bod in de liedjes van KvK. Zomaar wam, in vuur en vlam, over verliefd zijn op de meester,   en natuurlijk de serenade aan Rik van der Plas: “Zo verliefd ben ik altijd op Rikkie geweest.”
Maar toch wel de échte ballad over de liefde kwam uit in 1997:
En natuurlijk kan de ode aan een vakantieliefde niet ontbreken:
“Jean Pierre, je t’aime, wil straks weer samen met jou zwemmen en naar die espressobar.”  
Maar dat de liefde niet altijd over rozen gaat, weet Kinderen voor Kinderen maar al te goed. Neem bijvoorbeeld het klasgenootje met vreselijke liefdesverdriet: "Je moet blind zijn als je dat nog niet ziet, zij heeft li la li la liefdesverdriet." 
In 1990 kwam Verliefdheid is rampzalig uit: "Verliefdheid is maar niks, verliefdheid is rampzalig. Erger dan de mazelen, de bof en rode hond."
Tot en met het eind april 2016 is elke zaterdagochtend Kinderen voor Kinderen pakt uit te zien op NPO 3. Daarin zie je steeds twee leden van het koor op bezoek gaan bij een bekende Nederlander!
Maar Kinderen Voor Kinderen bestaat natuurlijk niet alleen op TV. Zo kun je zelf meezingen met Kinderen Voor Kinderen Karaoke. Of spring je suf op de muziek van KVK met de app SpringSprong. En gewoon liedjes kijken en luisteren kan natuurlijk ook hoor. Je vindt hier honderden liedjes!

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar