NPO
Sfeerfoto van BNNVARA

BNNVARA

Wij zijn voor

Een eerlijk en gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook? Samen zetten we dingen in beweging. Sluit je aan bij BNNVARA.

Kikker in je bil? 16 grappen die het net niet haalden bij onze brainstorm

1 apr 2016
  •  
leestijd 3 minuten
1 april nieuwe site
Het bedenken van een goede 1 april-grap is geen sinecure. Moet je nog wel lopen grappen en grollen, in een tijdperk waarin dat gekaapt lijkt door slimme marketeers en vlugge reclamelui? We bedachten er zelf 16 die je NIET mag missen! 
Elk jaar is het tegen het einde van maart weer raak. Bedrijven, omroepen, beroemde mensen en instellingen gooien nieuws de wereld in dat vaak te mooi klinkt om waar te zijn. Wat dan ook zo blijkt te zijn. 
1 aprilgrappen waren ooit vooral ludieke acties, maar zijn nu steeds meer een manier om op vrolijke wijze reclame te maken voor je merk.
De VARA kon natuurlijk niet achterblijven, dus werd de denktank aangezwengeld. Wat zijn de vormen waarin je een grap namens onze omroep kan gieten? De VARA maakt programma’s, de VARA denkt progressief, de VARA heeft bekende presentatoren.
Dus kwamen onder andere de volgende ideeën voorbij: 
1. Wat als Geert Wilders een interview zou geven in  DWDD ?
2. Of nee! Wat als we zouden aankondigen dat  DWDD gaat STOPPEN?
3. Hoe zou het zijn als Jinek en  Pauw  samen een talkshow zouden maken? 
4. Dat Kees Driehuis  en Astrid Joosten  na decennia hadden besloten om van quiz te wisselen, om sleur te voorkomen?
5. Wat als we bekend zouden maken dat Giel Beelen  over is gestapt naar 538 in navolging van zijn 3FM- collega’s Coen en Sander?
6. Wat als de VARA zou stoppen  met het uitzenden van lineaire televisie en alleen nog maar  online  verder gaat?
7. We geven toe: Joop.nl  wordt rechts!
8. Oh jee: een undercoverjournalist van RAMBAM  moet een jaar de cel in!
9. Hoe zou het uitpakken als de VARA zou aankondigen om uit het publieke bestel te stappen , om onderdeel te worden van RTL? 
10.  Spuiten & Slikken , het seks- en drugs-praatprogramma van onze collega"e;s van  BNN , wordt onderdeel van de VARA ! Voortaan presenteren Menno Bentveld en Claudia de Breij deze klassieker. 
11.  Kinderen voor Kinderen gaat een samenwerking aan met hiphop-platform 101 Barz . Voortaan dus iedere zomer:  KVK Barz !
12. Topkok Robert Kranenborg gaat als gast in Vroege Vogels  een houtsnip bereiden
13. Dolf Jansen en Felix Meurders stappen met hun programma Spijkers Met Koppen over naar SBS6
14. De Kwis blijkt al jaren geacteerd door één en dezelfde acteur. 
15. Oppassen! komt terug! 
16. Voortaan komt een jaarlidmaatschap van de VARA automatisch met een lidmaatschap op de PvdA, de Partij voor de Dieren, de SP én GroenLinks. Een combideal! (Leden kunnen wel niet kiezen.)
Uiteindelijk was de conclusie: 1 aprilgrappen worden toch niet meer opgemerkt in het woud van andere grappen. Maar we zijn wél benieuwd naar jouw grappen! 
Laat ons daarom op Facebook weten wat de meest gênante of idiote manier is waarop jij ooit te grazen bent genomen op 1 april!