BNNVARA
Een eerlijk en gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Kanniezwaarzijn | Fietsfrustraties

20 sep 2017
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
Schermafbeelding 2017-09-20 om 23.22.05
Lijkt het een stralende zonnige dag, regent het om de tien minuten want het is herfst. Heb je je witte blouse net gewassen, valt er tomatenpuree op. Heb je nog maar tien minuten om de trein te halen, is je band lek. Echt het leven is zó zwaar. Maar weet je wat pas écht zwaar is?

#1 Ramptoeristen

Randdebielen met zelfmoordneigingen. Oftewel: toeristen op de fiets. Maxim Hartman heeft niet voor niets een video gemaakt: toeristen moeten gewoon niet ‘even leuk’ een fiets huren, DAAR IS NIKS LEUKS AAN. En jij maar afremmen, uitwijken en de tramrails passeren met gevaar voor eigen leven. Misschien moeten ze eerst een fietsbewijs halen, net zoals jij op de basisschool.

#2 Bladerbende

Super mooi die gekleurde bladeren in de herfst. Als ze aan de boom hangen. Op de grond lijkt het meer op gekleurde sneeuw die je fietstocht tot een levende hel maakt. Glijdend door de bochten zie je de grond steeds sneller op je afkomen. Misschien toch niet zo’n goed idee, die fiets.

#3 Kapot kreng

Band lek, rem kapot, fietslicht naar de haaien. De fietsenmaker is je beste vriend, totdat hij ongevraagd ook even je versnelling – die het al drie jaar niet doet – even oppoetst. Dat is dan 60 euro. Dàààg geld, hallo geoliede machine. Maar niets is minder waar: na twee weken fietsen is er weer iets ánders kapot en zo blijf je doorgaan.

#4 Iedereen is toch van suiker

Nog geen maand geleden reed je zonder jas naar huis, nu ziet de straat geel van alle kekke regenjassen. Maar ja, niet iedereen heeft zo’n jas. Om toch het goede voorbeeld te volgen pak je de fiets, maar het lijkt alsof een tsunami zich uitstort in de hemel. Als een verlepte lapjeskat met mascara tot over je oksels kom je aan op je werk, en daar moet je het dan maar de hele dag mee doen.

#5 Duizend uur rood

Waarom lijkt het stoplicht een eeuw op rood te staan precies als het regent? Stap je af, voet vol in een plas. Sokken tot over je enkels doorweekt en dat is nog niks vergeleken met hoe doorweekt jij zelf bent. En maar wachten op dat verrekte stoplicht. ECHT HET LEVEN IS ZO ZWAAR BRIGITTE KAANDORP.

#6 Rechtse inhalers

Rustig fiets je dagdromend over kerst richting de stad. Tot je warme kerstdroom opeens wordt onderbroken. Gejengel van een fietsbel, gekraak van een omafiets en iemand die je rechts voorbij zoeft. Je kan nog net links uitwijken en valt ten prooi aan de scheldende tegenliggers die als hongerige hyena’s naar je kijken. DOE DAT NIET MAN, KIJK UIT JE DOPPEN.

#7 Afstappers

Hallooo mevrouw Kletskous die denkt dat het een goed idee is om midden op het fietspad stil te staan. Ik snap best dat je denkt, “Oh my god Becky, look at that butt” maar doe dat op de stoep.

#8 Herfststormen

Regen en wind tegen. Het zit ook allemaal niet mee. Terwijl jij denkt dat je vooruit fietst, lijkt het eerder alsof je achteruit gaat. Misschien moet je na het lezen hiervan gewoon de fiets laten staan in de herfst. Het zorgt alleen maar voor emmers water in je bakkes en je ruikt dagenlang naar natte hond.

Heb jij ook zo’n hekel aan fietsen in de herfst? Laat het ons weten in de comments op Facebook @BNNVARA

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar