BNNVARA
Een eerlijk en gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Joepie de Poepie! De Film van Ome Willem

19 mei 2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
53 keer bekeken
  •  
Ome Willem nieuwe site
Rakkers en rekels, luister even wat ik vraag! Ken je de geitenbreiers nog? Harry Bannink was het hoofd van de geitenbreiers, zij zorgden voor de muzikale begeleiding van één van Nederlands populairste kinderprogramma’s: ‘De Film van Ome Willem’.
Edwin Rutten , alias Ome Willem, begroette de geitenbreiers aan het begin van de show. Hierna vloog hij direct achter zijn drumstel, waar hij het bekende nummer ‘Luister Even Wat Ik Vraag’ speelde. De vraag of de kinderen een broodje poep lusten zal bij veel mensen in het geheugen gegrift staan:
Na dit beroemde intro was het tijd voor liedjes, sketches, filmpjes en een poppenkastspel. Edwin Rutten werd hierbij te hulp geschoten door Aart Staartjes , Jennifer Willems en Pieke Dassen. Door de interactie met de kinderen leek het programma chaotisch, maar dit was juist één van de sterke punten van de show. De vieze woorden die Ome Willem gebruikte, zorgde vaak voor een schaterlach bij de kinderen. Het schetenlied was dan ook een gigantisch succes:
Op latere leeftijd keerde Ome Willem terug, dit keer in het theater. Hij kon er niet omheen: de show werd afgesloten met de klassieker "e;Deze Vuist Op Deze Vuist"e;
Meer over dit nostalgische programma lees je hier! De Film van Ome Willem was een variant van De stratemakeropzeeshow, maar dan gericht op jongere kinderen. Eerder keken we al terug op dit programma. Dát check je hier!

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar