NPO
Sfeerfoto van BNNVARA

BNNVARA

Wij zijn voor

Een eerlijk en gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook? Samen zetten we dingen in beweging. Sluit je aan bij BNNVARA.

Je nieuwe hobby: zeemeerminzwemmen

19 sep 2016
  •  
leestijd 2 minuten
ONDA zeemeerminnen

Iedereen kent wel dat ene persoon met een nogal vreemde hobby. Maar net wanneer je denkt dat je alles al hebt gehad… kan het toch altijd nòg wat weirder!

Je kunt namelijk ook als grown-up op zeemeerminzwemles. Wat? Ja echt, zeemeerminzwemles. Bij zwemschool Onda. Als je als kind die droom hebt, is het wel schattig. Leuk voor je nichtjes zwemfeestje, bijvoorbeeld. Maar heb jij stiekem die droom nog steeds? Apart, maar je droom kan dan wel uitkomen. Joepie! Wel moet je dan effe helemaal naar Beek rijden. Da’s net niet in Duitsland en ook geen daadwerkelijke beek. Waar anders dan in de Achterhoek?

Hoe dan?

Nieuwsgierig als we zijn, belde wij even met de leider van deze wannabe-Ariëls, Jolanda. In het begin waren we toch wel een beetje sceptisch. Want wáárom zou je in godsnaam willen zwemmen met een vin om je benen die ongelofelijk strak zit? Maar aan de andere kan, waarom eigenlijk ook niet? #nietomdathetmoetmaaromdathetkan 
Het idee begon klein als een meisjesdroom. Maar is inmiddels uitgegroeid tot de grootste en bekendste zeemeerminzwemplek (best goed woord voor galgje, red.) in Nederland. Omdat natuurlijk alles wel veilig moest, bedacht de oprichtster er een heel lesprogramma omheen. Inclusief diploma! Leuk voor de kleintjes. Maar stiekem ook leuk als je al niet zo klein meer bent. Dus ook de volwassenen die hun jeugddroom nooit hebben kunnen loslaten, kunnen dit meemaken. Helaas geen diploma voor hun. Maar wel een dagje doorbrengen met een vin in plaats van benen.
tm-false

Ook voor zeemeermannen

Waarom het zo’n succes is? “Omdat het sprookjesachtig is. En natuurlijk magisch. En nee, er komen zeker niet alleen maar meisjes op af”, aldus Jolanda. Ook jongens kunnen hier dus losgaan in het bad. Dus heb jij stiekem een droom als meerman, sla dan je (vlinder)slag! #badumtsss 
Het is stiekem eigenlijk wel grappig. Ook al is het vrij gek. Maar waar zit de lol in normaal en standaard? Niemand ketst immers ook het liefst 2 uur achter elkaar in het missionarisstandje. Dus zoek je nog een leuke bestemming voor een team of vrijgezellenuitje. Of wil je kleine nichtje of neefje een héél groot plezier te doen. Ga dan gewoon lekker zeemeerminzwemmen.
ONDA zeemeermin zwemmen volwassenen