Sfeerfoto van BNNVARA

BNNVARA

Wij zijn voor

Een eerlijk en gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook? Samen zetten we dingen in beweging. Sluit je aan bij BNNVARA.

HOE HET ÉCHT IS OM BIJ JUSTIN’S CONCERT TE ZIJN.

10 okt 2016
  •  
leestijd 2 minuten
justinbieber
Afgelopen weekend was het zover. De natte droom van duizenden Beliebers kwam uit. Justin Bieber in Nederland! In het Gelredome stond hij twee avonden te zingen. Of naja, playbacken. Vond het publiek dat erg? Nee. Of er überhaupt iets van de muziek te horen was? Niet echt. Emma (je weet wel, die van Spuiten en Slikken) was erbij en vertelt ons over haar onvergetelijke ervaring. Want dat was het.
justinbieber
Dit is dus Emma. Voor het geval je het nog niet wist.
Twee minuten voordat het concert begon kwam ze aan. "Was top. Want lekker rustig." En met een ‘golden circle plekje’ kan dat. Er zit alleen wel een nadeel aan. "Je staat zó dichtbij, dat er elke minuut wel een chick naast je flauwvalt." Justin, behulpzaam als ie is, liep vervolgens naar die meiden toe. "Don’t pass out!" Ja, want dát helpt.

Gekkenhuis

Emma wou gewoon een keer de gekte van zo’n concert meemaken. Een belangrijk moment in de popgeschiedenis enzo. Nou, gekte was ‘t in ieder geval wel. "Bij letterlijk elke stap die die vent zet, beginnen alle chicks te gillen. Een soort van oerkreten waren het. Bijna psychotisch."
Daar was Justin zelf ook niet zo blij mee. "Op deze manier kunnen we nooit een conversatie voeren," zei hij tegen z’n fans. Niet dat ze daarvoor komen natuurlijk. Lekker soppen met z’n allen. Vooral toen Justin begon te drummen was het feest: "OMG. Dat kan ie óók nog!" En het aantal decibel schoot weer omhoog.
En dat was het dan weer. Met een Justin Bieber-shirt én gehoorbeschadiging terug naar huis. Wel eerst nog even een stukje over de A325 wandelen. Want het was overal zo druk, dat mama’s de Gelredome niet konden bereiken. Was het ‘t waard? Emma: "Nee. Maar ach, wel een keer die gekte meegemaakt."