Sfeerfoto van BNNVARA

BNNVARA

Voor vrijheid, vooruitgang en verandering

Sahil Amar Aïssa en zijn team van Make Holland Great Again wagen zich aan nieuwe missies om ons land wat mooier te maken. Iedere woensdag om 20:20 op NPO3.

Het is Autismeweek!

5 apr 2017
  •  
leestijd 1 minuten
hiha
Deze week is het Autismeweek. Een week met evenementen om aandacht voor autisme te vragen. En dat is maar goed ook. Want in heel Nederland hebben ongeveer 190.000 mensen een vorm van autisme. En lang niet iedereen weet precies wat dat is.

Als je autisme hebt, dan werkt de informatieverwerking in de hersenen anders. En nee. Dat heeft dus niks te maken met hoe je ouders je hebben opgevoed. Autisme heb je al vanaf je geboorte. En dat zie je niet aan de buitenkant. Maar het heeft wel invloed op iemands leven. Hoe? Dat verschilt per persoon. En per levensfase.
Die ‘andere’ informatieverwerking heeft zo z’n voor- en nadelen. Mensen met autisme zijn vaak eerlijk, precies, recht door zee en kunnen hard werken. Maar ze hebben moeite met sociale contacten en het overzicht houden. Vaak zijn mensen met autisme gevoeliger voor bepaalde prikkels. En dat is iets waar je rekening mee moet houden. Waarom? Nou, hierom.
Meer weten? Klik HIER voor de afleveringen van Het Is Hier Autistisch!