BNNVARA
Een eerlijk en gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Heel Holland Zeikt | Ergernissen in het zwembad

26 jun 2017
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
zwembadkut
Weet je nog dat we een kleine twee weken geleden maximaal aan het zeiken waren over hoe focking heet het was? Nou, het is eindelijk afgekoeld. Jij blij. Maar, omdat het zometeen natuurlijk weer bloedheet wordt,  hierbij een voor de hand liggende, maar gouden tip. Ga naar het zwembad. Daar is water en dat koelt je af. Maar pas d’r op dat je je dan niet teveel gaat ergeren over deze dingen:

1. Pleisters

Hoe vaak het is gebeurd dat ik een vieze natte, met pus bedekte flodderige pleister tegenkwam tijdens het zwemmen. Twee keer kwam ie bijna in m’n mond. Doe ff je pleister af voordat je het zwembad in gaat. Of beter; zoek je verkoeling onder de douche. Scheelt ons weer een pleister in onze mond. Toch mooi meegenomen.

2. Natte frietjes

Het feit dat je bij veel zwembaden een patatje kan halen is awesome. Lekker duikie nemen en dan lekker een paar zoute frieten naar binnen stouwen. Top. Maar dan moet je er wel zeker van zijn dat je geen patat op de grond laat flikkeren. Hoezo dan? Nou, omdat ik daar dan in ga staan. En omdat dat natte frietje dan weer tussen m’n tenen omhoog komt. Ik schreef dit terwijl ik kokhalsde. Zo erg haat ik het.

3. Naar de wc gaan

Protip: ga naar de wc voordat je naar het zwembad gaat. Hoezo? Je kan toch ook gewoon bij het zwembad naar de wc? Ja klopt, maar dat is de hel omdat je dan je natte zwembroek van je reet af moet krijgen. En dat is op alle vlakken verschrikkelijk. Als je ‘m dan eindelijk uit hebt, en je met je klamme billetjes plaats hebt gemaakt op de bril, moet je dus daarna ook weer je natte zwembroek omhoog trekken. BLUHHHHH.

4. Jankende kinderen

Net als op iedere andere willekeurige locatie, drijven jankende kinderen je ook bij het zwembad tot waanzin. En nu wil het toeval net dat er voor kutkoters in én om een zwembad heel veel redenen zijn om te beginnen met janken. “Hij duwde me in het water!” “Ik wil een ijsje!” “Ik wil niet naar huis!”. Enzovoorts, enzovoorts. 

5. De glijbaan

Sta je daar bovenaan de trap bij de glijbaan, hijgend en (ja ik doe dit nog, fuck it) met je zwembroek tussen je naad voor extra snelheid, popelend om naar beneden te roetsjen. Kom je halverwege vast te zitten. Omdat er weer een groepje klootzakken heeft besloten een opstopping te creëren. Fuck hun. Karma pakt ze nog wel. 

6. Kleedhokjes

Zo, dagje zwembad zit erop. Tijd om weer om te kleden in de kleedhokjes. Nadat je eerst aan 23 deuren hebt getrokken, en er steeds weer achter kwam dat ie bezet was, vind je er dan eindelijk een. Een hele kleine, waarin je je reet niet normaal kan keren. Je begint met omkleden, maar komt erachter dat het kleedhokje een plek is waarin ongeveer alle bovenstaande irritaties terugkomen. Met een beetje pech ligt er ook nog een sompige pleister. Of worden je oren gepenetreerd met het gekrijs van een koter die nog niet naar huis wil. 

Zo, dat voelt beter. Ik kan m’n zomer weer met een gerust hart voortzetten. Herkenbaar? Mis ik iets? Laat maar weten. Kusje x

Door:   Robin

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar