Sfeerfoto van BNNVARA

BNNVARA

Wij zijn voor

Een eerlijk en gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook? Samen zetten we dingen in beweging. Sluit je aan bij BNNVARA.

Heart Attack Grill: Amerika op z’n puurst

27 jul 2016
  •  
leestijd 2 minuten
heartattack
Trump als presidentkandidaat. Het normaal vinden dat je makkelijker een gun kan kopen dan een biertje. Een boete van 1.200 dollar per Kinder Suprise-ei dat je probeert het land in te ’smokkelen’. En voor ik het vergeet...

Ff doodgaan brb

Je kan ongeveer overal junkfood scoren. En bij Heart Attack Grill hebben ze het eten, waarvan je aorta instantly dichtslibt, bijna verheven tot kunst. En ik zeg bijna, omdat het eigenlijk een beetje gestoord is. Ze gaan namelijk helemaal lekker op hun ziekenhuis-stijl. De serveerster dartelen rond in zusterpakjes. De klanten krijg een frontale patiëntencape. Ik kom even niet op het woord. Je weet wel. Die dingen die ze in slechte comedies altijd gebruiken om een blote kont-grap te maken.
Maar dat is natuurlijk met een reden. De dingen op het menu zijn letterlijk killers. Zo hebben ze een Coronary Dog. Een gefrituurde hotdog zo groot als je onderarm, met meer calorieën dan een gemiddelde fitgirl eet in een maand. Lust je geen worst? Dan kan je altijd nog voor de Bypass Burger gaan. Die komt in 8 maten. Van single tot octuple. En ja. Dat zijn 8 burgers op een broodje. Bovendien kan je ‘m ook nog aankleden met 40 baconstrips. Zodat de rest van de dag frituurvet kan huilen. Ook hebben ze botershakes met bacon, Flatline Fries en Onion rings. Alles wordt gefrituurd in reuzel trouwens. Dus doe de groetjes aan je hartkleppen.

Naar de klote

Niemand komt op een balansdag bij Heart Attack Grill. Dus dan kan je net zo goed hé-lè-maal naar de klote gaan. En natuurlijk kan dat ook. Ze hebben een shitload aan sterke drank. Die je mag shotten uit een pillenpotje. Cute, hè? Ook kan je een van de zusters vragen om een jelloshot met vodka. Die ze dan netjes in je mond kom deponeren met een injectiespuit. Geen zin in sterk? Dan kan je rustig wat halve liters achterover klappen. Of je neemt een infuuszak met wijn. Wat wil je nog meer? Nou. Roken bijvoorbeeld. Sigaretten hebben ze namelijk ook gewoon. Dat noemen ze overigens hun ‘vegan menu’.
Bij zo’n vreemde tent, horen natuurlijk ook vreemde regels. Je moet je bijvoorbeeld laten wegen voor iedere burger die je besteld. En als je boven de 158 kilo weegt, dan eet je gratis. Ja, echt. Ook mag je niet delen, en krijg je een spanking van een zuster als je je bordje niet leegeet. Inderdaad. Met zo’n houten SM-peddel. Die je trouwens voor 8 dollar mee mag nemen voor in je plakboek. Klinkt als een dik dagje uit, toch? Ow! Voor ik het vergeet. Neem wel even je verzekeringspasje mee. Er zijn namelijk al vaker mensen met een ziekenauto afgevoerd. Een echte. Omdat de ‘patiënten’ letterlijk een hartaanval kregen in de zaak. Eigenlijk wel een idee om opgeleid ziekenhuispersoneel aan te nemen om hun burgers te serveren.
Geschreven door Leon Zervos.