NPO
Sfeerfoto van BNNVARA

BNNVARA

Wij zijn voor

Een eerlijk en gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook? Samen zetten we dingen in beweging. Sluit je aan bij BNNVARA.

Hard fietsen in Limburg: de Amstel Gold Race

17 apr 2016
  •  
leestijd 2 minuten
tom nieuwe pip
Sinds 1966 vindt ieder jaar de voorjaarsklassieker de Amstel Gold Race plaats; dwars door het heuvelland van Limburg. De start is op de Markt in Maastricht, de finish ligt in Valkenburg. Onderweg moeten de renners onder andere de Cauberg, een van de hoogste heuvels in ons land, beklimmen. Zondag 17 april wordt de 51ste editie van de wielerkoers verreden... Zien we een Nederlander op het erepodium?
De laatste Nederlander die de gouden medaille omgehangen kreeg, was Erik Dekker . Dat is helaas al weer 15 jaar geleden. De winnaar van vorig jaar, Michal Kwiatkowski, zal ook dit jaar weer van de partij zijn. Helaas zal één van de smaakmakers, wereldkampioen Peter Sagan , niet aan de start verschijnen. 
We hebben het hier over professionele wielrenners, die alles doen voor de overwinning. Tony Martin gebruikte zelfs schuurpapier op z’n zadel om meer grip te hebben.
In de TV Draait Door werd hier hard om gelachen:
Ondanks de professionaliteit in het peloton blijft het lastig om valpartijen te voorkomen. Eén onverwachte beweging kan leiden tot meerdere gebroken sleutelbenen. Vanuit het peloton stijgen er steeds meer stemmen op om hier iets aan te doen.
Michael Boogerd  en Thijs Zonneveld  schoven aan bij Pauw en Witteman  en bespraken de mogelijke oplossingen:
Met al die valpartijen en blessures blijkt wel dat wielrennen géén sport is voor watjes. 
Bert Visscher weet dat inmiddels ook:  
Aan de vooravond van de Amstel Gold Race wordt de tweede editie van de Amstel Radler Challenge verreden. Benieuwd wat er precies staat te gebeuren? Kijk dan onderstaand fragment uit De Wereld Draait Door  waarin Mark Tuitert  en Michael Boogerd het uitleggen.
Wie legt de 258 kilometer lange wedstrijd af in de snelste tijd? Wij kijken ernaar uit! En mocht je meer sport zoeken, lees dan nog eens onze stukken ter ere van de Sportweek: roeiendartenschaatsenhardlopen en natuurlijk voetbal