BNNVARA
Een eerlijk en gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Elke kater heb z’n voordeel

18 aug 2017
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
katerkomtlater
YES JE HEBT EEN KATER! Nee, dit lees je niet met dubbele tong. En als je dat wel doet, ben je nog steeds dronken. Een kater hebben is namelijk een feestje! Je moet tussen het kotsen door alleen zelfs de slingers ophangen.
Van shotglaasjes tongen in de kroeg tot in omgedraaide foetushouding zachtjes sterven morgenvroeg. Katers zijn alleen leuk in aaibare rode beestjes-vorm. En niet als je de ochtend begint met het knuffelen van de wc-pot. Katers vermijden? Bestaat niet. Maar wat je wél kan doen is je kater omdraaien in iets positiefs. Want dat kun je wel gebruiken als je wenend in je wiegje ligt.

Fat, food en fabulous

Er bestaat niet voor niets zoiets als troosteten. En het beste aan een kater is deze voor je bepaalt wat je eet. Koude pizze in de morgen is een dag zonder zorgen! En waarom niet dineren met croissants? Tja, je bent brak en je wilt wat: vet eten. En daar zijn geen regels aan verbonden als je niet kan nadenken.

Katercreabea

Je kortetermijngeheugen ligt samen met je fiets ergens op de bodem van de sloot. Maar met een kater ben je creatiever dan ooit! Niet voor niets zuipen schrijvers zich vaak klem om de volgende dag een Bestseller te schrijven. De beste ideeën komen als het je niets kan schelen. En dat is – juist – met een kater. Dus schrijf een driedelige autobiografie, neem Youtube-gitaarles of fiks alle kapotte dingen in huis.  

Kappertje na een doorzakkertje

Handen. In. Je Haar. Stel je dit even voor als je dit leest met barstende koppijn. Laat je kater wegmasseren door de kapper en krijg er als bonus ook nog een fijn kapseltje en dus een fijn spiegeldbeeld bij. 

Lang leve je lever

Je lever is nu toch al verpest dus tijd om een detoxje in te lassen. Las een sapjeskuur in, drink warm water met citroen en gooi er een vitamine-dieet tegenaan. Ontgiften is niet alleen goed tegen een kater, maar als je dit ook nog eens een week volhoudt merk je gelijk hoeveel energie je krijgt.

Eat, sleep, Netflix, repeat

Je Netflixt en chillt ‘m natuurlijk wel vaker in je leven, maar heel eerlijk: dat is nog veel lekkerder met een kater. Geef toe aan die rust, zak weg, wordt een halfuur later wakker, eet de chips uit de bankgleuven, spoel terug en beleef de hele marathon opnieuw.

Ren weg voor je problemen

You got 99 problems en je kater is er één van. Nog zoiets dat het beste werk als je een kater hebt: sporten. Je moet er niet aan denken als je diagonaal over je bedrand hangt. Maar je krijgt er meer energie van de Ronnie Flex’ hitjes. En al je katerzweet stroomt er lekker uit.

Ga bakken… in de zon

Smeer je goed in, want je valt geheid in slaap bij de eerste zonnestraal. Maar bruin worden gaat een stuk sneller als jij lekker je kater uitslaapt. Eén en één = een lekker kleurtje.

Thuis is where Thailand is

Maak gebruik van je tijd op de bank en stippel je complete drieweekse reis door de rijstvelden van Thailand uit. Doe alvast wat voorwerk en ga fijn digitaal op zoek naar jezelf. Dan hoef je dat niet te doen tijdens de reis. Met een kater je vakantieplannen is het beste idee ooit. Je hebt alle tijd om het internet door te zoeken en je gloort letterlijk hoop aan de horizon. Dat sleept je door de moeilijke minuutjes heen.
Fijne kater! Zie je later.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar