Sfeerfoto van BNNVARA

BNNVARA

Wij zijn voor

Een eerlijk en gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook? Samen zetten we dingen in beweging. Sluit je aan bij BNNVARA.

Madrileens feest in de CL-finale

28 mei 2016
  •  
leestijd 1 minuten
CR7-nieuwe-site-klein
In dit Spaanse onderonsje wordt beslist wie er na 90 minuten de ‘Cup Met De Grote Oren’ omhoog mag houden. We hebben voetbalfan én Per Seconde Wijzer-presentator Kees Driehuis gevraagd om zijn licht te laten schijnen over deze wedstrijd.

Kees:

Laten we beide clubs even onder de loep nemen, te beginnen met Real Madrid:

Als speler won hij de Champions League al, maar gaat Zinedine Zidane zijn éérste grote prijs pakken als trainer? Na het ontslag van Rafael Benitez nam Zidane het heft in handen. De Koninklijke naderde Barcelona tot op 2 punten. Aartsrivaal Barcelona kaapte het kampioenschap weg voor de neus van de Madrilenen. Ook het nationale bekertoernooi was een prooi voor de club uit Catalonië.
Cristiano Ronaldo zal er alles aan gelegen zijn om beslissend te zijn in dit duel. Afgelopen dinsdag verliet hij de training licht geblesseerd. Het is dus maar de vroeg hoe fit de Portugees aan de aftrap zal verschijnen. In de vorige CL-finale tegen Atletico was hij door een blessure onzichtbaar, tot hij een penalty raak schoot. In DWDD waren jonge Ronaldofans te gast, zij zullen zaterdag zeker voor de tv zitten:

Atlético Madrid:

Kan Diego Simeone zijn team na een lang seizoen nog één keer opladen om een topprestatie te leveren? Verdedigend staat Atlético als een huis, dat zagen we in de halve finale tegen Bayern München. Doelman Oblak is degene met de minste tegendoelpunten in de Spaanse competitie. Los Colchoneros zullen gokken op de counter en wachten op een geniale ingeving van Griezman of Torres.

Wie gaat er winnen volgens Kees?

Kees Driehuis is het gezicht van Per Seconde Wijzer. Wil jij Per Seconde Wijzer spelen tijdens de zomervakantie? Download hier de app!