NPO
Sfeerfoto van BNNVARA

BNNVARA

Wij zijn voor

Een eerlijk en gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook? Samen zetten we dingen in beweging. Sluit je aan bij BNNVARA.

Douwe Bob heeft misschien wel de liefste moeder van iedereen

16 mrt 2016
  •  
leestijd 2 minuten
Douwe Bob en Moeder nieuwe site
Heeft Douwe Bob de liefste moeder ter wereld? Ze stapte woensdagochtend de studio van Giel binnen om haar zoon te verrassen. Niemand kan ontkennen: wat een held!
Het bezoekje van moeder Ellen aan Giels ochtendshow was op zijn minst een openbaring te noemen. Want wie had gedacht dat achter die stoere Douwe Bob een kleine jongen schuilt! Zijn moeder doet nog zijn was, ze geeft hem kledingadviezen ennn... ze zijn allebei niet bang om daar voor uit te komen. 

Check het hier:
Moeder Ellen verraste Douwe Bob in de studio van Giel, waar hij te gast was om zijn cover van Dua Lipa te doen. Ze was er niet zonder reden: aan haar de eer om hem de Schaal van Rigter te overhandigen.
Stralend zei ze tegen haar zoon: “Sweet Sunshine was de meest gedraaide plaat van Nederlandse bodem op 3FM in 2015.” Het nummer verscheen in 2015 op het album Pass it On en werd toen al gelijk uitgeroepen tot 3FM Megahit. Douwe bob nam de prijs trots in ontvangst en vond de hele setting “bizar maar ook heel tof”.
Zonnebloemen
Douwe: “Wij schreven dit nummer in Zuid-Frankrijk, in een veld vol zonnebloemen. Op dat moment dachten wij al: dit zou het wel eens kunnen worden.”
Halverwege draaide hij zich om naar zijn moeder, wetende dat ze het vreselijk vindt om in de spotlights te staan. “Hoe vind je het, mam? Met al die camera’s om je heen?” En moeders was duidelijk: “HORRIBLE! Maar ik doe net of ik het leuk vind.”
Luister hier hoe Douwe Bob ‘Be the one’ van Dua Lipa covert:
Douwe Bob gaat natuurlijk voor Nederland naar het Eurovisie Songfestival . Hij neemt in de week daarvoor op een hele bijzondere manier afscheid bij DWDD . En check voor meer over GIEL natuurlijk Giel.vara.nl .