BNNVARA
Een eerlijk en gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Dixi's beoordelen op Lowlands

21 aug 2018
  •  
leestijd 5 minuten
  •  
105 keer bekeken
  •  
IMG_0457
Stel – je slaapt een weekend - alles bij elkaar - opgeteld zo’n zeven uur. Je eet voornamelijk soep uit blik, je wordt elke ochtend wakker met een enorme kater en je hebt pimpelpaarse schenen omdat je in grote mensenmassa’s hebt besloten een moshpit in te rennen. En tegelijkertijd is het ongeveer je favoriete weekend van het jaar. Nou, dat is dus ongeveer hoe Lowlands verloopt voor mij. Zo ook dit jaar.
Maar naast de Gorillaz, Stormzy, Kendrick Lamar en Joost (m’n favoriete optredens in willekeurige volgorde) voegt Lowlands net als elk festival ieder jaar ook een ander belangrijke artiest toe aan de line-up: de dixi's. Want tuurlijk, zo’n festival is hartstikke leuk – maar er moet ook gepiest en gekakt worden. En dat heb ik dan ook gedaan. Overal. Zodat ik jou kan vertellen waar je volgend jaar het beste naar toe kan voor een goeie partij drukken.

De wc’s op camping 2

Omdat mijn tent tussen camping 1 & 2 staat (op gehoorafstand van de Armadillow, want slapen is voor watjes) is de wc op camping 2 het makkelijkst bereikbaar vanaf mijn tentenkamp, al kost me dit wel een kleine doch zware ochtendwandeling. Deze wc is goed onderhouden, op wat rondslingerend toiletpapier na. Wel is het ontzettend vervelend dat ik elke ochtend na mijn brakke wandeling naar het toilet geconfronteerd wordt met een flinke rij. Die loopt wel lekker door, maar is toch niet iets waar je gelukkig van wordt als je je voelt alsof er een nijlpaard op je hoofd heeft geslapen. Wel is de toiletbril vrij van uitwerpselen. Dat is dan weer mooi meegenomen. 
Beoordeling: ★★☆☆☆
De wandeltocht zorgt toch voor één extra sterretje aftrek. Twee luttele sterren voor de camping-wc. 

De dixi’s op het naaktstrand

Ik hou wel van een potje naakt . Ook tijdens het plassen. En hoewel je op Lowlands ongeveer overal in de rij moet staan – zowel voor Lowlands, als het naaktstrand op Lowlands, als de sauna op het naaktstrand op Lowlands – geldt dat niet voor de dixi’s die je hier kan vinden. Toegegeven, je staat eerst in de rij om het gebied te mogen betreden, maar dan heb je ook wat. Een plasbeurt in een relatief schone dixi, een heerlijke douchebeurt achteraf en als je wil kan je ook nog even het meertje in duiken. Wat wil een mens nog meer? (bier)
Beoordeling: ★★★★☆
Erg lekker gekakt.

De wc’s naast de Alpha

De rij is honderd jaar lang, overal ligt troep, er zit pis op de toiletbril en het toiletpapier is op. Althans, het is maar hoe je het bekijkt – in de toiletpot zit voldoende, want het ding trekt ook niet meer door. Nee, dit is niet wat je wil in een wc. Tenzij je van poep op de vloer houdt, maar daar ga ik niet vanuit.
Beoordeling: ★☆☆☆☆
Eén ster voor de mensen die wél van poep houden.

De Badkamer van Stichting Vluchteling

Moet je echt nodig plassen, kan je het niet aan om het halve terrein af te rennen naar de reguliere dixi's en wil je niet in een rij staan – dan is de Badkamer van Stichting Vluchteling je boy. Deze brandschone, stressvrije dixi's bevinden zich vlakbij de Heineken stage en bieden je rust en comfort in de chaos van het festivalleven. Je kan na je wc-beurt nog even rustig je haar checken en het zweet van je gezicht vegen bij de spiegels voor je weer doorrent naar het volgende optreden. Ik heb ultiem genoten op deze stankvrije wc. Een klein minpuntje: je moet een muntje betalen om naar binnen te kunnen. Zorg dus dat dit je beurt echt waard is.
Beoordeling: ★★★★☆
Genieten geblazen. En je steunt ook nog eens het goede doel. Tijdens het plassen.

De bosjes naast de kluisjes

Oké, oké, een echte dixi is dit misschien niet, maar een wc is het zeker. Tegenover een van de ingangen, ter hoogte van camping 3, staan kluisjes. Daarnaast staan een heleboel bosjes. En daar plast ongeveer iedereen die er bestaat. De hele nacht en hele dag door.
Om te checken wat nu precies de aantrekkingskracht is van deze bosjes heb ik het zelf ook even geprobeerd. En, toegegeven: het is best fijn. Je hoeft niet zo ver te lopen, je kan beschut zitten achter de bomen – in het donker, welteverstaan – en het is best even genieten van dit rustmomentje. Je moet wel je eigen wc-papier meenemen en bovendien fan zijn van wildplassen, anders werkt dit niet. Maar verder zou ik iedereen aanraden hier een korte plassessie te houden. Overigens zou ik je niet willen aanraden je tent hier neer te zetten, tenzij urine je favoriete aroma is.
Beoordeling: ★★★☆☆
Makkelijk bereikbaar, maar ietwat onhygiënisch.

De dixi's bij de Armadillow

IMG_0463
Dit is op zich niet verkeerd, ware het niet dat dit de enige groep dixi's is rondom de 24-uurs-tent van Lowlands. Natuurlijk hebben veel mensen om 05:00 's ochtends genoeg pillen in zich zitten waardoor ze misschien een hele nacht lang niet naar de wc toe hoeven, maar dat geldt niet voor iedereen. De rij is dus wederom aanwezig bij deze wc's. Ook in het holst van de nacht. Daarnaast stinkt de wc een beetje, en is de bril bespetterd met plasdruppeltjes. Maar ja. Wat moet dat moet. Ook om 05:00 's ochtends.
Beoordeling:  ★★☆☆☆
Voor de echte ravers is dit haalbaar. 

Achter je tentje

Dit ben ik terwijl ik achter m’n tentje aan het plassen ben
Ik ben groot fan van plassen bij de tentjes. Het kan niet altijd, maar hoort er wel bij. Soms kan je niet meer lopen. Soms is het gewoon niet anders. Dit is het campingleven. Voor mij, althans. En ik heb altijd wc-papier mee naar de camping, dus dat zit ook wel snor. Bovendien stinkt het hier niet zolang je niet continu op dezelfde plek plast. En poepen is niet toegestaan.
Beoordeling: ★★★★★
Genieten.
Voor de gemiddelde vrouw met een kleine blaas is Lowlands niet bepaald een voorloper als het gaat om sanitaire voorzieningen. Rijen zijn vaak lang, wc’s zijn lang niet overal beschikbaar en het kan behoorlijk frustrerend zijn overal pisbakken te zien voor mannen – die vervolgens ook nog eens hun blaas overal en nergens op het terrein staan te legen. Het zijn deze momenten die er kortstondig voor zorgen dat ik ook wel een piemel had gewild. Maar die heb ik niet.
Maar ach – een beetje ranzigheid hoort nu eenmaal bij het festivalleven. Tegen de meisjes die ik hoorde zeggen dat ze het echt vies vonden om een dag niet te douchen, steek ik dan ook een mentale middelvinger op. En verder ben ik er volgend jaar gewoon weer bij. Gewapend met een wc-rol onder mijn arm.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar