NPO
Sfeerfoto van BNNVARA

BNNVARA

Wij zijn voor

Een eerlijk en gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook? Samen zetten we dingen in beweging. Sluit je aan bij BNNVARA.

DIT WAS HOCKEYLOVERZ

18 aug 2016
  •  
leestijd 2 minuten
HL1
Nu is er HockeyLoverz. Want die AB-feestjes ken je nu wel. Voor €74 per persoon krijg je een plekkie op de camping en toegang tot de feesten. En een hockeyfeest is geen hockeyfeest als er niet vól wordt gescoord. "Acht op een avond is m’n record. Wel alleen zoenen hoor," zegt Teun (17).
Hoe zo’n dag er dan uitziet? Overdag chill je vooral. En ’s avonds ga je zuipen. Ook als je 16 bent blijkbaar. Maar als je met een biertje in je minderjarige klauwtjes wordt betrapt, ben je die avond je ID kwijt. En de dag erna moet je corvee doen. Klinkt als een waterdicht plan.
Of je er ook kan hockeyen? Naja, ze hebben wel wat kunstveldjes aangelegd. Voor het idee. Maar hockeysticks gaan niet mee.

Een HockeyLoverz-Tinder?

Ja, die is er dus echt. Kan je thuis vast kijken wat er rondloopt. Beetje chatten en afspreken bij de mainstage. Beetje voelen en tongen met FeestDJRuud op de achtergrond. En in één ruk door naar het meisje het ‘t ‘mijn tent als je voor pret bent’- shirtje.
En de organisatie denkt graag met je mee. Want als je geen team bij elkaar krijgt kan je ook gewoon een half team opgeven. Dan deel je een tent met een ander team. Blind Date noemen ze dat.

Het resultaat?

Nou, ze verdienen er in ieder geval flink veel geld mee. Maar volgend jaar gaan ze het wel anders doen. Meer hockey. Toch wel. Want zo veel (niet-)hockeyers bij elkaar maakt zo’n festival juist zo vet. Toernooi bedoel ik.