Sfeerfoto van BNNVARA

BNNVARA

Wij zijn voor

Een eerlijk en gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook? Samen zetten we dingen in beweging. Sluit je aan bij BNNVARA.

DGTL 2017 IN HOOGTEPUNTEN

2 mei 2017
  •  
leestijd 3 minuten
Thumb
Yes, yes, YES! Het festivalseizoen. We mogen onze donkere, nachtelijke escapades eindelijk weer inruilen voor de zonnige feestjes overdag. Hoe fijn is dat? Het seizoen begon met Paaspop én DGTL. En laten wij nou net op beiden geweest zijn. Dat zag je misschien al op onze Snapchat (@OmroepBNN). Niet gezien en benieuwd hoe het was? Een feestje. Omdat jij misschien druk was met paashazen wegtikken samen met je gezellige schoonfamilie, hebben wij even de tijd genomen om hoogtepuntenverslagen te maken. Zo zijn we. Die van Paaspop check je hier. En die van elektronische-muziek-hoogtepunt DGTL? Nou, hier:

1. De Koepeltent van Resident Advisor

Jaaa, de Koepeltent. Dat klinkt spannend hè? Nou, dat was het ook. Dit was een kleine koepeltent (DAT MEEN JE NIET) op het midden van het terrein. Zag er intrigerend uit. Dus moesten we even naar binnen. Wat we zagen? Een kleine ruimte voor ongeveer 250 man. Misschien meer? Ik ben slecht in schatten maar goed, leuk dat het was! Vooral toen Maceo Plex en Lord of the Isles draaiden. Dat had je natuurlijk kunnen verwachten. Maar toch, het dak ging eraf. Leuk die kleine tentjes, zouden ze vaker moeten doen op feestjes.

2. Jamie Jones

Mijn hartje was zo ontzettend blij toen ik erachter kwam dat deze held ook zou komen draaien. Jamie, als je dit leest, I love you. De beste man draaide aan het einde van de middag in een gigantische tent genaamd Modular. Er hing spanning in de lucht. Tot dj-held Jamie Jones opkwam. Iedereen ging los. En dat bleek niet voor niets. De set bouwde lekker op en aan het einde kon je niet stil blijven staan. Ik wilde eigenlijk heel even m’n benen laten rusten maar dat ging niet. Andere keer beter.

3. Dixi paradise

Is dat die dj die altijd met taarten gooit? Ehm nee, dat is geen dj. Ik wilde gewoon even de roze Dixi’s meenemen in het hoogtepuntenverslag. Want, waar heb je die nou? Ik had ze nog nooit gezien. Blij verrast, blauw is namelijk ook zo saai. En ze stonken niet. En er was altijd wc-papier. Hoe chill.

4. Henrik Schwarz

Nog zo’n heerlijke naam in de line-up. En god wat ging het er hier lekker aan toe. Er werd opgebouwd, het ging los, en de tent werd vervolgens een soort van afgebouwd. Nou ja, niet helemaal natuurlijk. Maar het hing zéker in de lucht. Ik werd er blij van. En de hele tent met mij. Naast dat er af en toe goed gebeukt werd met harde techno, kwamen er ook wat tropische vibes voorbij. Heupjes los dus. Het was leuk.

5. Adriatique

Adriatique. Dat is zo’n dj-duo waar ik twee jaar geleden heel hard op ging en nu niet meer per se. Maar ik was per ongeluk toch gedurende de hele set lang bij Adriatique. Iets met vrienden die hélemaal hun plek hadden gevonden en niet meer te ver wilden lopen (sorry Maceo Plex, ik wilde wel echt naar jou). Akkoord. En wat gebeurde er? Ik realiseerde me ineens waarom ik twee jaar terug zo goed ging op deze jongens. Want wat een chille afsluiter was dit. Niet te veel raggen en beuken, gewoon chill dansjes maken en het naar je zin hebben met iedereen om je heen. Nice!
Zoals je misschien al wel merkt, hebben wij een topdag gehad. Maarrr… Wel met de kleine sidenote dat er facilitair gezien nogal wat dingen beter kunnen. De rij voor binnenkomt was bijna langer dan die van Lowlands. Er stonden allemaal kluisjes open met spullen erin? Én er stonden mégalange rijen bij de loketjes om je bandje op te laden. Ja, dat kon dus, betalen met een bandje met chip, hallo toekomst. En terug naar huis was ook een challenge. Want het terrein afkomen duurde ongeveer net zo lang als erop komen. Maar goed, you win some, you lose some. Waarschijnlijk is het festival gewoon té populair geworden en te klein voor de NDSM. Wie weet. Volgend jaar toch naar Biddinghuizen?