BNNVARA
Een eerlijk en gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Hoe kwam Shalini in handen van een mensenhandelaar?

18 dec 2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
159 keer bekeken
  •  
shalini

Als vijftienjarige VWO-scholier kwam Shalini een twintigjarige jongen tegen. Na vier jaar, twee zwangerschappen en gedwongen prostitutie weet ze pas van ‘m los te komen.

In een winkelcentrum komt Shalini (dan vijftien jaar oud) een jongen van twintig tegen. Ze wordt verliefd op hem. Haar tante, bij wie ze op dat moment woont, wil niet dat de twee met elkaar omgaan. Ze wordt het huis uitgezet, Shalini gaat bij de jongen wonen en daar beleeft ze een heerlijke maand.


En dan begint het.


Schelden. Slaan. ‘Er begonnen steeds vaker vrienden over de vloer te komen’, zegt ze tegen BNNVARA-dj Sander Hoogendoorn. ‘Hij begon ook aan mij te zitten waar zijn vrienden bij waren. Op een gegeven moment bracht hij me naar boven. Dan kwamen de vrienden mee, die mochten dan ook aan me zitten van hem.’ Een van hen mag vervolgens van hem ook seks met d’r hebben, maar als de vrienden daarna weg zijn, slaat hij Shalini in elkaar.


Prostitutie 

En daar blijft het niet bij. Hij spuugt haar onder. Hij zet haar naakt op straat. Hij zet haar naakt uit de auto, wanneer ze een trio weigert. ‘Dan kwam hij even later terugrijden en verkrachtte me. Dan zei hij: “Dat had ik even nodig.”’ Na een zwangerschap wordt ze gedwongen in de prostitutie te werken. ‘Ik had het gevoel: dit wilde hij allang met me doen, maar die zwangerschap had in de weg gezeten. Op dat moment kon ik alleen maar huilen.’

 

Na haar tweede zwangerschap, ook van hem, besluit ze dat het genoeg is geweest. ‘Het geweld begon direct weer. Ik durfde nu de politie te bellen. Ik durfde ook terug te vechten. Ik had zoveel haat voor hem. En ik was op het punt gekomen waarop ik dacht: oké, dit gaat gewoon fout. Hij gaat mij vermoorden, of ik ga hem vermoorden.’

 

Inmiddels gaat het een stuk beter met Shalini; ze heeft een huis voor haar en haar twee kinderen. En ze volgt een opleiding waarin ze leert haar ervaringen te delen met anderen.

 

Het interview met Shalini is onderdeel van 3FM Serious Request: The Lifeline. Dit jaar wordt er geld ingezameld voor slachtoffers van mensenhandel, zodat het Rode Kruis kan helpen mensen te beschermen.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar