BNNVARA
Een eerlijk en gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

BNN was op de Nederlandse burning man

4 aug 2016
  •  
leestijd 2 minuten
burningman
Dat is Burning Man. Dachten wij. En toen kwam Burning Man naar Nederland.
Afgelopen weekend was het zover. Burning Man opende onder de naam ‘Where The Sheep Sleep’ haar magische poorten op de heide in ‘t pittoreske Kootwijk. Poorten die je pas mag betreden als je de gong luidt. En luidkeels ‘I’M NOT A VIRGIN ANYMORE!’ schreeuwt.
Vervolgens beland je in een compleet andere wereld. Eentje waar niets moet. Alles mag. En de doorgewinterde Burners je een bizar warm onthaal geven. Een knuffel hier. Een vriendelijk knikje daar. Met vers fruit in je ene hand. En een tequila shotje in de ander.
En dat is meteen een van de bijzondere punten van Burning Man. Zoals ze zelf ook zeggen: Burning Man is geen woestijn. Burning Man is een community die leeft volgens de 10 principes. Die kortgezegd inhouden dat je lief bent voor elkaar. Nog geen peuk op de grond gooit.  Iedereen in z’n waarde laat. Actief onderdeel vormt. En geeft zonder wat terug te verwachten.
Er is geen bar. Er zijn geen douches. Geen regels. En geen line-up. En toch vormt deze community een geoliede machine die verdacht logisch voelt. Met rondrijdende vaginabrommers. Een ‘in je nakie met een cape om run’. Vuurshows. Een grote lading rituelen. En in iedere hoek een nieuwe verrassing.
Een festival voor alle leeftijden. Uit alle hoeken van de wereld. En ja, behoorlijk anders dan anders. En totaal niet te vergelijken met festivals als Zwarte Cross, Mysteryland en Solar Weekend. Het is dan ook geen festival. Maar een community. Eentje waar véél mensen nog van kunnen leren.
Lieve Burners, bedankt voor deze bizarre ervaring
(Ps: uit respect voor de Burner-community zijn er geen foto’s gemaakt)

Meer over:

festivals

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar