Sfeerfoto van BNNVARA

BNNVARA

Wij zijn voor

Een eerlijk en gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook? Samen zetten we dingen in beweging. Sluit je aan bij BNNVARA.

(Bijna) vaste gasten bij DWDD

23 sep 2016
  •  
leestijd 1 minuten
gerryenrim
Zo vaak? Ja! Al jaren komen  Rim Ederveen (55) en Gerry Keijzer (64) langs bij De Wereld Draait Door. Donderdag 25 augustus 2016 zaten ze voor de 75e keer in het publiek. Je zou je bijna gaan schamen als je er nog nooit bent geweest, toch? ;) 
Waarom komen de twee eigenlijk zo graag naar de opnames? Rim vertelt: "Ten eerste omdat het gewoon een leuk uitje is; het duurt geen uren en je bent er even uit. Maar de prettige spanning die bij live-televisie in de lucht bij hangt is vooral ontzettend leuk om mee te maken. Vanaf het moment dat de camera’s aangaan, moet alles goed gaan. Je ziet wel eens een cameraman net te laat op zijn plek zijn of zo, maar dan moet men gewoon door. Daardoor is de sfeer is heel anders dan bij opnames waar anderhalf uur gefilmd wordt voor een uitzending van een uur."
De twee hebben natuurlijk enorm veel bands en tafelgasten voorbij zien komen en een hoop meegemaakt in de uitzendingen. Wat waren de meest memorabele momenten? " We waren bij de Charlie Hebdo-uitzending, dat was echt heel mooi, heel bijzonder. Die staat hoog in ons rijtje memorabele uitzendingen."
Benieuwd naar de andere hoogtepunten en de favoriete studioplek van Gerry en Rim? Lees hier het hele gesprek.
Ook een keer langskomen in de DWDD-studio? Reserveer hier je plaatsen.